ABT Sportsline vine în ajutorul Cupra ca să transforme modelul Formentor într-o adevărată sportivă

22 Ianuarie 2021, 18:14
Denis Godorozea
ABT Sportsline prezintă propriul pachet de modificări pentru cel mai performant model din gama Cupra, crossover-ul original Formentor, care nu se regăseşte şi în gama celor de la SEAT. Tradiţional cu modificări minime, tunerii au reuşit să îmbunătăţească caracteristicile unităţii de propulsie, dar se oferă şi alte modificări tehnice, pentru cei ce-şi doresc mai multă plăcere şi reciptivitate în condus.
Aşadar, pentru Formentor a fost aplicată reţeta devenită clasică a celor de la ABT Sportsline. Sub capotă a fost instalat o nouă unitate de control al motorului, renumita ABT Engine Control (AEC). Aceasta a majorat puterea benzinarului turbo de 2.0 litri de la 310 CP şi 400 Nm oferiţi standard, la 370 CP şi 450 Nm. Amintim că în acest caz unitatea de control originală rămâne la locul ei, iar posesorii maşinii beneficiază în continuare de garanţia producătorului.
În cifre dinamice acest surplus de putere rezultă într-un timp redus cu 0.3 secunde pentru repriza 0-100 km/h, ce are loc acum în 4.6 secunde. Adiţional se propune pachetul DCC cu suspensii adaptive, ce reduc garda la sol cu 35 mm datorită arcurilor originale ABT Sportsline. Mai mult ca atât, în recalibrarea suspensiilor a participat şi pilotul Mattias Ekstrom, participant în competiţiile DTM şi World Rallycross de partea echipelor Audi şi ABT.
Designul Cupra Formentor a fost condimentat cu jante originale de 19 inch ABT DR şi ER-C, sau cu cele de 20 inch, ABT FR şi ABT GR, precum pe maşina din imagini. Difuzorul posterior a fost înzestrat cu două terminaţii duble pentru sistemul de evacuare, realizate din oţel, cu diametru de 102 mm, ce promit şi un sunet mai suculent.
Ulterior vor exista versiuni şi mai performante Cupra Formentor — constructorul urmează să diversifice gama motorizărilor cu benzinarul de top EA855 evo de 2.5 litri, ce livrează standard 400 CP şi 480 Nm. Cu siguranţă, tunerii de la ABT Sportsline vor pune ulterior mâna şi pe acest exemplar.
0
3,220
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!