Aşa arată un Suzuki Jimny din Dubai, deghizat într-un G-Class AMG

20 Ianuarie 2021, 20:24
Ilie Toma
Nu, nu e Photoshop, ci un Suzuki Jimny real din Dubai, modificat cu mare străduinţă la dorinţa proprietarului său. Şi sincer, la prima vedere, un ochi mai puţin avizat chiar ar putea trata maşina asta ca un ditamai Mercedes-AMG G 63 — într-atât de iscusit s-a lucrat!
Omul a schimbat toată faţa maşinii, punând faruri de G-Class şi o parte din grilă, ce seamănă cu cea originală. Zicem o parte pentru că Suzuki Jimny e mult mai micuţ şi mai îngust, aşa că grila a trebuit să fie mai îngustă. S-a creat şi o bară de protecţie în stil de Gelandewagen AMG, iar ca să se astupe imperfecţiunile formelor, s-a pus o bară metalică suplimentară, în stil de Hummer. Genial!

Aripile originale ale lui Suzuki, uşile şi aripile spate au primit câte o linie de cauciuc pe mijloc, ca la G-Class-urile de generaţie precedentă, iar asta a asigurat imediat aspectul autentic de G-Class. Capota e o replică, dar seamănă leit cu cea de pe offroader-ul Mercedes, ba chiar şi indicatoarele de direcţie par să fie luate de pe modelul original, doar că par prea mari când sunt puse pe micuţul Jimny.
Uşa spate a rămas cea originală, doar că acolo s-a ivit roata de rezervă de pe G-Class, cu capacul original. Au apărut şi margini frumoase, evazate, pe caroserie, de rând cu pragurile, acestea reuşind din nou să imite foarte bine muza originală. Jantele sunt o parte importantă din peisaj, aşa că ele sunt exact ca pe G-ul original. Iar ca tabloul final să fie complet, acest Jimny deghizat a primit o emblemă AMG pe uşa din spate, câte o ţeavă dublă de eşapament pe fiecare parte laterală şi, culmea, câte o inscripţie de V8 BITURBO pe aripile faţă!
Te-ai gândit cumva deja că o fi fost şi motorul original V8 biturbo montat sub capotă? Ba bine că nu! Ar fi fost prea frumos să fie adevărat! E tot motorul original de pe Jimny acolo, adică acel propulsor aspirat natural de 1.5 litri, cu 4 cilindri în linie, care scoate 105 CP. Şi e cuplat la o cutie automată.

Şi acum, te-ai gândit că probabil deghizarea ţine doar de exterior, nu? Ei bine, află că şi interiorul e modificat să semene cu cel al lui G-Class. Scaune noi, cu piele tapisată cu romburi, pe scaune şi pe uşi, ba chiar şi zone de pe planşa de bord au fost tapisate cu piele roşie. Totul ca-n G-Class, ba chiar şi volanul a primit o emblemă Mercedes-Benz!
N-avem idee cât l-o fi costat pe proprietar toată modificarea, dar probabil tot a economisit ceva în raport cu cât ar fi cheltuit să cumpere un G-Class 63 AMG original! Ce părere ai de rezultat?
0
6,681
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!