Această Alpina B5 E60 cu aproape 200 mii km la bord tocmai s-a vândut cu o avere

19 Ianuarie 2021, 20:57
Ilie Toma
Pentru unii oameni, atunci când o maşină ajunge la 200 mii km la bord, apare percepţia că ea n-ar mai putea valora foarte mulţi bani. Percepţia e destul de răspândită, tocmai de asta apar şi nenumăraţi vânzători care dau cifrele de pe odometru înapoi. Dar, totuşi, în lumea oamenilor care iubesc şi înţeleg cu adevărat maşinile ce rezistă în timp, 200 mii km poate fi o cifră deloc descurajantă!
BMW Seria 5 E60 a fost o maşină controversată la început, dar foarte repede a devenit îndrăgită. Şi vestea dragostei i s-a dus mai ales datorită motorizărilor mari şi performante ale acestui model. Numai cât face să ne amintim de M5-ul acelei generaţii, care avea un V10 sub capotă! Acel model super sportiv livra 507 CP dintr-un motor aspirat natural, care adora turaţiile înalte. Iar următorul în ierarhie, cel mai puternic BMW Seria 5, cu excepţia M-ului, era 545i, apoi 550i, model care avea un ditamai V8 de 4.8 litri sub capotă, care scotea 367 CP!
Însă exemplarul despre care vorbim noi azi nu e un BMW E60 standard, ci o creaţie Alpina, iar cititorii noştri fideli, cunoscătorii de BMW, dar şi fanii maşinilor semnate de Alpina ştiu deja că exemplarele acestei companii îşi păstrează valoarea în timp mai bine ca oricare altele! E o Alpina B5 E60, model care s-a produs între anii 2005 şi 2007, şi exemplarul din faţa noastră e unul vopsit în tradiţionala culoare albastră a celor de la Alpina.
Sub capotă, motorul e o adevărată fascinaţie. E un V8 de 4.4 litri, dar adus la o putere de M5 — adică exact 500 CP, cu un cuplu maxim de 700 Nm! În acel an 2005, maşina asta putea accelera de la 0 la 100 km/h în numai 4.7 secunde, iar viteza maximă e demnă de un adevărat supercar italian — 314 km/h!
Şi maşina asta avea aproape 200 mii pe bord acum puţin timp, când fusese expusă la vânzare. Dar, în ciuda parcursului onorabil, starea estetică a maşinii era pur şi simplu impecabilă! Si jantele Alpina sunt într-o condiţie perfectă şi chiar inscripţiile Alpina aplicate pe caroserie! Sincer, vizual ai fi putut spune la fel de bine că maşina are doar vreo 60-70 mii km parcurşi, poate chiar mai puţin!
Şi perfecţiunea nu e doar la exterior, ci şi la interior. Acesta fusese retapisat de cei de la Alpina în combinaţiilor lor de culori ale pielii şi inserţiilor, dar şi-a păstrat remarcabil prospeţimea!
Iar pe tavan, inscripţia de onoare ne anunţă că acesta e doar exemplarul numărul 343 din seria Alpina B5 E60! Maşina asta îşi începuse tinereţea în Japonia, apoi a fost importată în Europa, unde a mai fost alergată ceva timp.
Vitezometrul maşinii avea indicaţiile maxime la 330 km/h şi vehicul chiar avea nevoie de asemenea valori, după cum am văzut mai sus. Singura cifră incredibilă în peisajul ăsta e cea a parcuruslui — 196,680 km. Să fi fost un vânător mai puţin onest, îi putea da înapoi cifra asta pe la 40 de mii şi n-ar fi trezit prea mari suspiciuni! Dar, o maşină care arată în asemenea mod la aproape 200 mii km parcurşi, spune mult despre calitatea cu care a fost făcută atunci, la mijlocul anilor 2000!
Şi dacă toate astea ţi-au părut surprinzătoare, hai să aruncăm o privire la motor, ca să-i vezi starea sa la cei 200 mii km parcurşi! Da, s-a lucrat pentru împrospătarea sa estetică, s-a curăţat compartimentul, dar oricum, acesta arată ca la o maşină abia ieşită din showroom!
Şi acum, o maşină care arată atât de bine, dar care are totuşi 200 mii km parcurşi şi 15 ani de când a fost produsă — cu cât crezi că s-a putut vinde? Hai, intuieşte, apoi dă mai jos şi spune dacă ai fost pe aproape!
Ei bine, cam 27 mii euro! Cam ăsta a fost preţul de vânzare în Polonia, unde s-a şi făcut vânzarea, dacă nu cumva s-a mai negociat uşor. Dar oricum, preţul de facto n-a fost departe de cifra asta! Şi acum spune, ce crezi, îşi merită această Alpina B5 E60 aceşti bani daţi pe ea? Iar făcând abstracţie de preţ — nu-i aşa că nu te-ar deranja parcursul total şi ai conduce cu o plăcere enormă o asemenea maşină?
0
5,396
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!