Acum 25 de ani apărea decapotabila iconică Boxster. Ce surpriză a pregătit Porsche pentru fani?

13 Ianuarie 2021, 16:05
Denis Godorozea
În acest an Porsche Boxster marchează un sfert de secol de la prima lansare. Modelul iconic şi-a făcut apariţia în gama constructorului britanic în 1996, evoluat dintr-un concept cu acelaşi nume, dezvăluit pentru prima dată în 1993. Cu ocazia acestei aniversări Porsche a pregătit o surpriză specială pentru fanii mărcii.
Cu acest scop a fost pregătită ediţia limitată Porsche Boxster 25 Years, care va enumera doar 1,250 unităţi vândute în întreaga lume. Germanii susţin că la crearea acestei versiuni designerii s-au inspirat anume de la conceptul Boxster, debutat în 1993, la care au fost ochite elementele decorative exterioare de culoarea cuprului, care vin să accentueze prizele de aer din bara de protecţie faţă şi cele laterale. De aceeaşi nuanţă sunt şi jantele originale, iar cumpărătorii vor putea alege dintr-o colecţie de trei culori — alb, negru şi gri.
Şi habitaclul a fost inspirat de conceptul de acum 28 de ani, prin culoarea exclusivă bordo a tapiseriei, în aceeaşi nuanţă fiind realizat şi plafonul pliabil textil. Pe planşa de bord se regăsesc elemente decorative, fiind aplicat numărul de ordine a fiecărui exemplar planificat spre producţie. Bineînţeles, versiunea exclusivă va alinta posesorii cu un nivel de echipare de top inclus standard.
Ediţia 25 Years are la bază motorizarea de top 718 Boxster GTS, ceea ce înseamnă că decapotabila este propulsată de faimosul benzinar aspirat natural de 4.0 litri, cu 6 cilindri. Motorul dezvoltă 400 CP şi se cuplează standard la cutia manuală cu 6 trepte, opţional fiind disponibilă cutia robotizată PDK cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj. Pachetul Sport Chrono cu suspensia adaptivă PASM sunt prevăzute standard.
În cei 25 de ani de existenţă Porsche Boxster a depăşit numărul total de 350 mii unităţi vândute — sportiva a devenit un adevărat colac de salvare pentru compania germană în perioada dificilă de la sfârşitul secolului trecut. În 2016 modelului i-a fost atribuit indicele 718, astfel fiind unificată familia Boxster/Cayman.
0
1,590
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!