Acum şi Hyundai renunţă la motoarele diesel: coreenii nu vor lansa propulsoare noi în acest segment

15 Ianuarie 2021, 16:24
Denis Godorozea
Normele de poluare tot mai severe au determinat încă un constructor auto să renunţe în totalitate la motoarele diesel. Este vorba despre Concernul Hyundai, care refuză să dezvolte propulsoare noi de acest tip, urmând ca treptat acestea să fie eliminate din ofertele tuturor mărcilor din componenţa companiei.
Hyundai a anunţat mai demult un plan amplu de electrificare a brandurilor din propriul portofoliu, iar tranziţia către sisteme de propulsie 100% ecologice va avea loc treptat, prin lansarea curentă de motorizări de tip hibrid pe toate modelele prezente, inclusiv versiuni micro-hibride şi de tip plug-in hybrid. De altfel, chiar şi cele mai noi SUV-uri de talie medie şi mare optează în special pentru motorizări electrificate, fiind vorba despre noile Santa Fe şi Tucson.
Ei bine, această decizie înseamnă că coreenii nu vor mai investi în dezvoltarea noilor motoare diesel şi vor opri toate proiectele existente în acest sens. Însă Hyundai, KIA şi Genesis nu vor elimina complet din gamă motoarele existente la moment, unităţile disponibile acum urmând să fie actualizate în următorii ani pentru a răspunde cererii existente şi pentru a le încadra în normele de poluare existente. Însă odată cu implementarea normelor Euro 7, cel mai probabil, Hyundai nu va mai oferi unităţi de propulsie alimentate cu motorină.
0
2,192
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!