Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Arabia Saudită anunţă proiectul The Line, primul oraş din lume fără automobile, 100% ecologic

12 Ianuarie 2021 - 14:42
Denis Godorozea
Autorităţile Arabiei Saudite au anunţat startul proiectului ambiţios The Line, care se doreşte a fi primul oraş din lume fără emisii de CO2 şi fără automobile, chiar şi electrice. Conform planurilor, oraşul va putea adăposti până la un milion de oameni, dar va avea o infrastructură gândită optim pentru ca locuitorii să poate parcurge întreg oraşul într-un timp minim, fără automobil.
Oraşul viitorului se doreşte să aducă oamenii mai aproape de natură, unde cetăţenii să vieţuiască în armonie cu aceasta şi să nu dăuneze mediului înconjurător. Oraşul The Line va fi construit într-o zonă special selectată din Nord-Vestul ţării, în cadrul oraşului inteligent Neom. Împreună oraşele vor acoperi o suprafaţă de totală de 26,500 km2, pe când The Line va fi constituit dintr-un segment de construcţii pe dreaptă cu o lungime totală de 170 km.

Autorii proiectului anunţă că Neom va consuma doar energie dobândită din resurse regenerabile şi neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, iar în The Line nu vor exista automobile şi nici măcar drumuri pentru ele. Totodată, proiectul va avea mai multe nivele, cel de la suprafaţă fiind destinat locuitorilor, iar două inferioare — pentru transport de serviciu şi un transport de tipul metroului, dar foarte rapid şi ghidat de inteligenţa artificială. Accesând transportul subteran cetăţenii vor putea ajunge dintr-un colţ al oraşului în altul în doar circa 20 minute.
Construcţia oraşului va demara până la sfârşitul acestui an. Conform estimărilor, proiectul va avea nevoie de investiţii de până la 500 miliarde dolari, parţial acoperite de stat, dar şi investitori privaţi, care au sprijinit anterior construcţia proiectului Neom. Noul The Line va adăposti până la un milion de locuitori şi va genera nu mai puţin de 380 mii locuri de muncă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter