Autorul Bentley Bentayga va crea viitoarele modele chinezeşti Geely

13 Ianuarie 2021, 10:29
Denis Godorozea
Concernul chinezesc Geely va avea un nou designer-şef după ce Peter Horbury, actualul autor al modelelor din cadrul concernului, va pleca din funcţie. Britanicul de 70 de ani va fi înlocuit în această postură de Stefan Sielaff, care până în decembrie 2020 a deţinut postul de designer-şef la Bentley şi a fost printre autorii primului SUV din istoria mărcii britanice.
Stefan Sielaff

Deocamdată chinezii nu au comentat informaţiile apărute în presa occidentală, însă cei de la Bentley au confirmat că Sielaff a părăsit şefia departamentului de design al companiei britanice în luna decembrie a anului trecut. În noua postură în cadrul concernului din China, Sielaff va elabora nu doar designul viitoarelor automobile Geely, dar şi modelelor din gamele Lynk&Co, Geometry, Lotus şi Proton, deci aproape toate companiile care intră în componenţa Geely, cu excepţia Volvo. Totodată, designerul va prelua şefia asupra studiourilor de design deţinute de chinezi în Europa şi America de Nord.
Peter Horbury

Stefan Sielaff a avut o carieră fructuoasă în cadrul Concernului Volkswagen, unde a lucrat inclusiv la arhitectura interioară a maşinilor din cadrul Grupului, iar în 2015 a devenit designer-şef în cadrul Bentley, unde a pus mâna la designul celor mai noi modele din gamă, inclusiv bestseller-ul şi primul SUV din istoria mărcii, Bentayga.
0
1,163
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!