Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW i4 se lansează în etapa finală de teste. Electromobilul va avea peste 500 CP

22 Ianuarie 2021 - 16:16
Denis Godorozea
Bavarezii anunţă că viitorul electromobil BMW i4 se lansează în etapa finală de teste înainte de premieră. Acum inginerii vor avea misiunea să ajusteze şi să condimenteze substratul tehnic al maşinii, ca acesta să poată livra aceleaşi doze de plăcere de condus viitorilor posesori, precum şi modelele motorizate din gama BMW. Concomitent, a fost realizată şi o serie de imagini cu prototipuri de teste angajate în drift.
Ei bine, noile imagini cu prototipurile camuflate nu dezvăluie prea multe detalii noi decât asemănările cu noua generaţie Seria 4 Coupe, care curând se va alege şi cu o versiune Gran Coupe cu 4 uşi. De altfel, aceasta va fi aproape identică cu electromobilul i4, similare fiind farurile, dar şi semnăturile blocurilor optice posterioare. Fireşte, i4 va avea şi o placă masivă în partea frontală, care să înlocuiască cele două grile imense caracteristice sportivelor din această serie.
În schimb, bavarezii au dezvăluit informaţii captivante despre substratul tehnic, în special despre una din versiunile de top. Potrivit comunicatului, BMW i4 va avea la activ nu mai puţin de 530 CP, iar aceste cifre ne duc cu gândul la motorizarea de top, ce ar putea primi indicele M50. Nu se cunoaşte, însă, dacă aceste performanţe vor fi oferite de un singur motor situat pe puntea spate, sau dacă va avea loc un tandem format din două motoare în cadrul sistemului xDrive. Cu asemenea putere la activ maşina va accelera până la 100 km/h în aproximativ 4 secunde. Ei bine, cel mai probabil va exista o versiune şi mai performantă, un soi de i4 M.
Constructorul nu a dezvăluit capacitatea bateriei ce va alimenta sistemul electric, dar a promis că electromobilul va putea parcurge până la 600 km cu un singur plin. Amintim că conceptul prezentat mai devreme utiliza o baterie de 80 kWh, dar nu este exclus ca bavarezii să dispună lansarea unei baterii şi mai mari.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter