Bentley Bentayga facelift se lansează şi cu motorizarea hybrid

4 Ianuarie 2021, 17:31
Denis Godorozea
Prima premieră din portofoliul Bentley în acest an devine versiunea actualizată Bentayga Hybrid, SUV-ul ce s-a ales cu un facelift de mijloc de carieră acum câteva luni, ce a venit să schimbe radical aspectul exterior al maşinii. Ei bine, debutul este, de fapt, o lansare comercială, or premiera mondială cu noul design şi toate picanteriile tehnice a avut loc mai devreme, în 2020, iar noul Bentayga Hybrid are în esenţă acelaşi substrat tehnic, precum şi predecesorul.
Astfel, motorizarea Hybrid devine disponibilă pentru SUV-ul actualizat după ce pe piaţă au fost lansate versiunile V8 şi Speed în cea de-a doua jumătate a anului trecut. Respectiv, în materie de design toate cele trei modele sunt identice, iar varianta electrificată va putea fi distinsă doar prin inscripţiile specifice şi cel de-al doilea capac pe aripa spate, ce ascunde priza de încărcare cu energie electrică.
Din punct de vedere tehnic — nu există modificări. Bentayga Hybrid optează în continuare pentru tandemul format din benzinarul turbo V6 de 3.0 litri şi un motor electric de 128 CP. Puterea cumulativă generată de sistem constituie 450 CP şi 550 Nm. În interpretarea respectivă britanicii promit un timp de acceleraţie de 5.5 secunde până la 100 km/h şi o viteză maximă de 254 km/h.
Aceeaşi a rămas şi bateria, cu o capacitate decentă de 17.3 kWh, ce promite o autonomie de până la 50 km pentru SUV-ul greoi în regim 100% electric, însă aceste date au fost calculate conform vechiului standard NEDC, deci sunt cam depărtate de realitate.
0
1,552
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!