Caroserie din kevlar şi peste 1,000 CP sub capotă: asta e Toyota GR Supra pregătită de drift profesionist

20 Ianuarie 2021, 18:15
Denis Godorozea
Toyota prezintă noul său bolid de curse dezvoltat pe baza sportivei GR Supra. Această maşină va participa la competiţiile de drift şi a fost creată cu suportul specialiştilor din Rusia cu cei din divizia de performanţă japoneză. Primele curse cu participarea bolidului vor putea fi urmărite până la sfârşitul acestei săptămâni în Rusia.
Având la bază sportiva GR Supra, bolidul este cu 420 kg mai uşor în raport cu varianta de serie. În acelaşi timp, caroseria realizată din compoziţii precum fibra de carbon şi kevlar este simţitor mai rigidă. Habitaclul oferă doar strictul necesar pentru pilot, având un scaun sport cu suport lateral îmbunătăţit, livrat de Sparco şi o carcasă de siguranţă în caz de accident sau inversare. Majoritatea elementelor interioare sunt realizate din fibră de carbon sau Alcantara pentru a contribui la reducerea greutăţii maşinii.
Mai puţine informaţii au fost livrate despre substratul tehnic — caracteristicile dinamice vor fi dezvăluite mai aproape de debutul sportivei în competiţii, ce va avea loc în 23 ianuarie 2021. Autorii proiectului anunţă că motorul de sub capotă oferă la activ o putere maximă de 1,015 CP, acesta fiind cuplat la o cutie secvenţială cu 5 rapoarte.
Bolidul va participa în cursele SochiDrift Challenge în acest week-end, iar în spatele volanului se va situa pilotul profesionist Nikita Shikov din Rusia.
0
1,134
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!