Cea mai mare staţie Tesla Supercharger a fost inaugurată în China. Oferă 72 de prize

5 Ianuarie 2021, 10:56
Denis Godorozea
Cea mai mare staţie de încărcare din reţeaua globală Tesla Supercharger a fost deschisă recent în China. Astfel, americanii stabilesc un nou record în ceea ce ţine de capacitatea de încărcare a unei staţii pentru electromobile, deşi recordul anterior tot americanilor le aparţine. Noua staţie chinezească oferă 72 prize pentru electromobile, atunci când precedenta cea mai mare staţie Supercharger, localizată în California, poate încărca concomitent până la 56 electromobile.
Alt avantaj al staţiei din Shanghai, China, este şi localizarea sa, într-un spaţiu de tip închis în parcarea subterană a unui centru comercial. Un dezavantaj ar fi, însă, performanţele şi timpul de încărcare oferit de cele 72 prize din cadrul centrului comercial din China, fiind vorba de prize marca V2, respectiv cu capacitate maximă de până la 150 kW. În acest context, consumatorii vor petrece mai mult timp la staţie în aşteptarea încărcării, asta deşi în cadrul staţiei din California, cu 56 prize de alimentare, americanii au optat pentru prize V3, ce oferă până la 250 kW. Ei bine, rezervele bateriilor se vor suplini în timp ce posesorii maşinilor vor fi la cumpărături, nu?
Amintim că dezvoltarea reţelei de staţii Supercharger rămâne a fi una dintre priorităţile Tesla. La începutul lunii noiembrie americanii anunţau disponibilitatea unui număr total de 20,000 prize de încărcare rapidă în întreaga lume. Conform planurilor, în 2021 americanii urmează să-şi extindă reţeaua în ţările din Estul Europei, dar şi în ţările asiatice, precum India, unde Tesla se va lansa curând în mod oficial.
0
1,069
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!