Cel mai accesibil Porsche Taycan în Europa costă cu 10 mii euro mai puţin decât Panamera

20 Ianuarie 2021, 15:59
Denis Godorozea
Porsche completează gama europeană a primului electromobil din gamă cu cea mai accesibilă versiune — Taycan, alături de cele lansate anterior, precum 4S, Turbo şi Turbo S. În noua interpretare coupe-ul cu 4 uşi are un singur motor, ce acţionează puntea spate, dar păstrează o autonomie şi caracteristici dinamice demne.
Din punct de vedere stilistic cel mai accesibil Taycan nu se va distinge de versiunile lansate anterior, diferenţa fiind făcută de jantele de 19 ţoli şi habitaclul cu tapiserie textilă cu elemente din piele. Echipamentele incluse standard vor fi similare cu ceea ce se oferă şi pe varianta Taycan 4S, fără limite la tehnologii şi sistem multimedia. Respectiv, diferenţele esenţiale se ascund la nivel de substrat tehnic.
Aşadar, noua versiune are la bază un singur motor electric, ce acţionează roţile punţii spate. Acesta este disponibil în tandem cu două variante de baterii de diferită capacitate, respectiv variază şi puterea maximă disponibilă. Cel mai accesibil Taycan va avea o baterie Performance Battery de 79.2 kWh, cu care oferă 326 CP nomina, sau până la 408 CP în regimul overboost cu launch control inclus. În aceste condiţii autonomia maximă, calculată conform standardului WLTP, constituie 431 km. Cu pachetul opţional Performance Plus acest Taycan poate accelera până la 100 km/h în 5.4 secunde, fiind cu circa 1.4 secunde mai lent în raport cu Taycan 4S.
Pe o treaptă mai sus se va situa nivelul de echipare Performance Battery Plus, cu putere nominală a motorul electric de 380 CP sau până la 476 CP în overboost. Autonomia nu este cu mult mai generoasă, însă, până la 484 km. Indiferent de varianta aleasă, de la o sursă de alimentare rapidă posesorii electromobilelor vor obţine autonomie în proporţie de 80% timp de circa 23 minute.
Preţurile noii versiuni pornesc în Europa de la aproximativ 83 mii euro, ceea ce înseamnă că varianta de bază Taycan este mai accesibilă decât 4S cu circa 20 mii euro! Atractiv discount, nu? Livrările vor demara în luna martie a acestui an.
0
1,152
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!