Citroen prezintă cea mai accesibilă utilitară electrică, e-Berlingo Van cu autonomie de peste 250 km

18 Ianuarie 2021, 13:45
Denis Godorozea
Citroen diversifică oferta francezilor în segmentul electromobilelor utilitare accesibile din Europa cu noul monovolum e-Berlingo. Deşi în materie de design varianta electrică este aproape identică cu versiunea Berlingo cu motoare termice, în materie de substrat tehnic există diferenţe majore, iar aici nu ne referim doar la sistemul de propulsie.
În procesul de transformare într-o utilitară 100% electrică Citroen e-Berlingo a migrat în totalitate pe platforma e-CMP, comună cu cele mai noi modele electrice din cadrul fostului concern PSA, printre care mărci precum Peugeot şi Opel. Noul model devine cea mai accesibilă ofertă electrică în segmentul utilitarelor comerciale din gama Citroen, care oferă caracteristici foarte apropiate de cele promise pentru varianta clasică Berlingo cu motoare termice, ce are la bază platforma EMP2.
Pentru e-Berlingo francezii au pregătit o singură motorizare, ce include un motor electric de 136 CP şi 260 Nm, ce pune în mişcare roţile punţii faţă. Este disponibilă o singură baterie, unitatea de 50 kWh, capabilă să ofere o autonomie de până la 275 km conform standardului de calcul WLTP. Respectiv, în regim de exploatare real utilitara de generaţie nouă va putea parcurge distanţe de aproximativ două ori mai mari decât electromobilul precedent. Însă această autonomie va putea fi atinsă doar în regimul de rulare Eco, care limitează performanţele motorului electric la 82 CP.
Citroen e-Berlingo va fi atractiv şi din punct de vedere al posibilităţilor de transportare, care sunt similare cu cele oferite de Berlingo cu motoare clasice. În funcţie de versiunea aleasă, monovolumul oferă între 3.3 şi 4.4 m3 de spaţiu de depozitare, fiind capabil să transporte greutăţi de până la 800 kg. Standard maşina va alinta viitorii clienţi cu un nivel de echipare mai generos, ce include întreg setul de sisteme de siguranţă activă obligatorii incluse, dar şi sistem keyless de acces confortabil la bord.
Preţurile vor fi dezvăluite mai aproape de startul oficial al vânzărilor, urmând ca livrările să înceapă în prima jumătate a acestui an. Francezii mai promit o garanţie de 8 ani sau 160 mii kilometri pentru bateria versiunii electrice.
0
1,336
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!