Contrast în Chişinău: cu Cadillac-ul în faţa blocului sovietic şi cu gunoiul pe capotă

9 Ianuarie 2021, 14:33
Redacţia PiataAuto.md
Asemenea imagini nu sunt tocmai o raritate absolută în Chişinău, dar poza asta înglobează cel mai epic contrast posibil, în care au încăput de toate — şi uzanţele de trai în blocurile sovietice încă existente în Chişinău, şi maşinile americane luxoase, şi impertinenţa unora de a-şi lăsa maşinile pe unde apucă în curţile acestor blocuri, dar şi dorinţa altora de a-i pedepsi gentil pe aceştia.
Da, proprietarul acestui frumos Cadillac se pare că n-a avut un loc mai prielnic de parcare decât să-l parcheze chiar alături de uşa de intrare într-un bloc, în faţa unei ghene de gunoi. Pentru cei care nu sunt foarte familiarizaţi, o mare parte din blocurile sovietice erau proiectate să aibă două uşi mari, una fiind pentru accesul şi scara dintre etaje, iar cealaltă fiind pentru accesul la o ghenă de gunoi imensă, cât o cameră, de la parter, spre care venea un canal imens pe toată înălţimea blocului, cu acces la el de la fiecare etaj, cu singurul scop ca locatarii să poată arunca gunoiul direct de la etajul lor. La igienă, condiţii sanitare sau sortare a gunoiului nu s-a prea gândit nimeni pe atunci, aşa că şobolanii erau la ei acasă în aceste ghene imense întotdeauna. Ulterior, însă, toate blocurile de acest fel din Chişinău au trecut printr-un program de igienizare şi închidere a acestor ghene imense la parter. Doar că la unele blocuri a mai rămas câte o asemenea ghenă metalică pusă în afară, ca-n imaginea de mai sus, pentru un soi de comoditate.

Ei bine, şi acum omul cu Cadillac-ul a parcat chiar în faţa ghenei, barând astfel accesul camionului de ridicare a gunoiului, care ar fi trebuit să ridice recipientul şi să-l golească. Iar cineva din locatarii blocului n-a ratat ocazia de a-i da o lecţie proprietarului de Cadillac. Tu ce crezi despre asemenea situaţii?
1
7,714
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!