Cum poate arăta un Mercedes-Benz W124 bine păstrat, la 33 de ani de la fabricare

9 Ianuarie 2021, 19:04
Ilie Toma
Maşina asta nu a fost conservată în vreun garaj de colecţionar, pentru a părea teleportată în timp. Nu, ea a fost cumpărată în anul 1988 şi exploatată într-un ritm moderat, dar constant, până acum, fiind pur şi simplu păstrată, deservită la timp şi având plăcerea de a fi plimbată într-o ţară cu drumuri civilizate şi privelişti curate. E un Mercedes-Benz 300E W124 care nu-ţi va da pace să adormi astă-noapte, pentru că te va intriga să vrei să-l cumperi chiar tu, acum, când a fost scos la vânzare în Elveţia, mai ales când îi vei vedea şi preţul!
Pentru cunoscătorii modelului, motorizarea 300 E va trezi imediat un zâmbet de admiraţie. Aici vorbim de modificarea 124.030, produsă între anii 1985 şi 1992, iar sub capotă e motorul M103.983, aidcă un benzinar aspirat natural cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri capacitate, care dezvolta 188 CP pe această motorizare. Motorul avea şi un cuplu generos, de 260 Nm, ceea ce-l făcea foarte plăcut în condus, deşi puterea sa era întotdeauna livrată dozat, galant, fără zvâcnituri.
Pe maşina asta motorul e cuplat la o cutie automată cu 4 trepte, şi cu tot cu ea, Mercedesul ăsta tot accelera de la 0 la 100 km/h în 8.2 secunde, aşa că nu era deloc lent! Mai mult ca atât, în acei ani un asemenea Mercedes-Benz 300E putea atinge uşor viteza de 223 km/h pe autostrăzi!
Ei bine, maşina despre care vorbim noi a fost livrată iniţial în Elveţia, unui proprietar de acolo, în februarie 1988. Deci are aproape 33 de ani. A adunat de atunci şi până astăzi 173,385 km — un parcurs onorabil, dar deloc mare, certificat printr-o mulţime de acte, precum cărţi de service şi facturi de la vizitele la service.
Partea magnifică e că acest Mercedes-Benz 300E i-a aparţinut până azi aceluiaşi proprietar elveţian care a cumpărat-o nouă în 1988, iar starea sa vizuală şi tehnică e pur şi simplu impecabilă pentru un vehicul care n-a fost restaurat, n-ar fost ţinut în vreo colecţie specială, ci pur şi simplu a fost păstrat şi întreţinut tehnic aşa cum se cuvine.
Maşina e într-o culoare argintie foarte admirată pe atunci şi, fiind până la facelift, are barele de protecţie nevopsite. Dar până şi elementele cromate de pe caroserie s-au păstrat excelent până azi, nemaivorbind de caroserie şi vopsea. Până şi anvelopele bune, instalate pe acest Mercedes-Benz, certifică faptul că proprietarul său n-a fost zgârcit cu întreţinerea ei.
Interiorul maşinii e tapisat cu textil albastru, aceeaşi nuanţă fiind prezentă atât pe planşa de bord, cât şi pe uşi. Asta era una din cele mai nobile interpretări de interioare Mercedes-Benz din acea vreme. Şi starea interiorului certifică încă o dată cât de impecabilă e această bijuterie. Până şi inserţiile de lemn sau micile detalii de la interior emană prospeţimea estetică. Chiar şi la vârsta lor de 33 de ani!
Iar să cumperi o asemenea maşină clasică deja, cu un legendar motor de 3.0 litri sub capotă, care i-a aparţinut 33 de ani aceluiaşi om, înseamnă pur şi simplu să achiziţionezi o adevărată comoară. Azi maşina asta încă n-a urcat la preţuri de zgârâie-nori, dar peste 10 ani sau 20, ea va valora sume imense, cu siguranţă!
Şi cu ce preţ crezi că se vinde acest Mercedes-Benz 300 E W124 azi în Elveţia? Trezeci de mii? Cincizeci? Poate douăzeci? Nu!
Cu doar 6,800 franci elveţieni, ceea ce înseamnă cam 6,300 euro! V-am zis că e o adevărată comoară!
Deci, paradoxal, dar să dai azi 6,300 euro pe această maşină din Elveţia e o investiţie mai sigură, mai promiţătoare şi mai plăcută decât dacă ai pune aceeaşi sumă într-o bancă elveţiană!
0
2,253
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!