Depăşirea nefericită a unei Dacia Sandero la Drochia a dus la un accident cumplit. Din nou fără airbag-uri?

9 Ianuarie 2021, 10:56
Ilie Toma
Un accident cumplit, cu doi oameni decedaţi, s-a produs aseară la ieşirea din satul Sofia, raionul Drochia. Scenariul accidentului e mai neobişnuit de această dată, în schimb pierderea de vieţi omeneşti e gravă.
Din cele aflate de la poliţie, şoferul unei Dacia Sandero, în vârstă de 35 de ani, avându-l drept pasager în drepta pe un bărbat de 58 de ani, dar şi alţi doi pasageri pe bancheta spate, a încercat efectuarea unei depăşiri la ieşirea din Sofia. În faţa sa era un Mitsubishi, pe care acesta intenţiona să-l întreacă. În plin proces de depăşire, însă, maşina sa a derapat, a tamponat lateral Mitsubishi iniţial, după care şi-a pierdut total controlul traiectoriei şi s-a îndreptat direct spre un copac din afara traseului, pe care l-a lovit din plin.
Impactul a fost atât de violent, încât ambii ocupanţi de pe locurile faţă din Dacia Sandero au decedat pe loc. A fost nevoie de intervenţia celor de la IGSU pentru a descarcera trupurile celor doi din mormanul de fiare. Pasagerii de pe bancheta spate au scăpat cu viaţă şi au fost transportaţi de urgenţă la spitalul raional.
Paradoxal, dar din imaginile publicate de poliţie nu se pot vedea airbag-uri declanşate în Dacia, deşi la o asemenea lovitură frontală era obligatorie declanşarea lor. S-ar putea ca imaginile să fie surprinse după o eventuală tăiere a acestora de către serviciile de intervenţie, dar acest fapt e puţin probabil. Cert este că până şi acest model de primă generaţie Dacia Sandero avea airbag-uri frontale din uzină. Vom încerca să aflăm de la poliţie situaţia prezenţei airbag-urilor, dar, cel mai probabil, avem de-a face cu un caz de automobil reparat prost sau fraudulos anterior, căruia nu i s-au pus airbag-urile înapoi, iar într-un asemenea moment crucial, din cauza unei asemenea reparaţii frauduloase au fost pierdute două vieţi.
Notă: Imaginea de mai sus a fost modificată de noi pentru a ascunde părţile sensibile cu impact emoţional major
1
1,525
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!