E blindat, are motor V6 şi e numai bun de transportat banii cash: noul Mercedes-Benz Sprinter Inkas

25 Ianuarie 2021, 14:10
Ilie Toma
Compania canadiană Inkas, specializată în vehicule blindate cu destinaţii speciale, anunţă lansarea versiunii blindate a noii generaţii Mercedes-Benz Sprinter, generaţie aflată de mai bine de doi ani pe piaţă deja, dar care a necesitat ceva timp pentru desăvârşirea unei versiuni neînfricate în faţa pericolelor.
Noul Sprinter blindat e construit pe baza versiunii 3500 şi, în cele mai bune tradiţii ale vehiculelor blindate, beneficiază de motorizarea de top. Iar în cazul lui Sprinter, motorizarea de top înseamnă un diesel V6 de 3.0 litri, care dezvoltă 190 CP, cuplat la o cutie automată cu 7 trepte. Puterea e trimisă punţii spate şi menţionăm asta pentru că noul Sprinter e prima dintre generaţii, care are şi tracţiune pe faţă, însă cu motoare mai mici.
Canadienii au muncit mult la maşina asta, punându-şi toată experienţa lor de decenii în modificări discrete pe dinafară, dar eficiente în protecţie. Tot compartimentul de încărcare a maşinii a fost împrejmuit pe interior de o carcasă de blindaj, însă nici ocupanţii locurilor faţă n-au fost neglijaţi. Portierele, geamurile laterale şi parbrizul sunt de asemenea modificate, astfel încât şi aceştia să beneficieze de acel grad superior de protecţie. Nivelul oficial de protecţie a acestui Sprinter blindat e BR6, ceea ce înseamnă promisiunea de a rezista puştilor de asalt, ca chiar şi în faţa a două explozii de grenade de mână.
Sprinterul a beneficiar de suspensie ranforsată, protecţie suplimentară la baterie, modul integrat de control pentru situaţii de excepţie, supraveghere video inteligentă, anvelope run flat, şi compartimente secrete la interior. De asemenea, Mercedesul blindat de canadieni a primit şi un rezervor de carburant mai mare, de tocmai 100 litri.
E interesant şi faptul că noul Mercedes-Benz Sprinter blindat se vrea a fi o alternativă la fel de eficientă ca şi camioanele pătrăţoase ale americanilor pentru transportat bani cash, dar mult mai discretă la aspect exterior, trecând cu milioanele pe stradă fără a atrage atenţia. Până şi geamurile faţă nu te lasă să observi imediat că ai în faţa ta o dubiţă blindată. Practic, când o vezi în trafic, ar trebui să te gândeşti că e doar un Sprinter oarecare alb, cu nimic deosebit, care face te miri ce, numai nu că duce saci cu bani în spate. Dacă-i mai aplici şi vreo două inscripţii ai unei companii de cablaje din nu ştiu ce orăşel înfundat, consideră că ai camuflajul perfect!
0
1,223
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!