Ford Transit electric are un concurent lansat de GM. Noul BrightDrop poate parcurge peste 400 km

13 Ianuarie 2021, 11:43
Denis Godorozea
General Motors anunţă lansarea unui brand absolut nou, care în viitor va fi angajat în dezvoltarea şi producţia vehiculelor comerciale urbane cu sisteme de propulsie 100% electrice. Noul brand a fost numit BrightDrop şi, cel mai probabil, va dezvolta ulterior vehicule comerciale de dimensiuni mari, iar primul model, EV600, va ajunge pe drumurile publice până la sfârşitul acestui an.
Concernul american a realizat o restructurizare amplă în vederea reducerii costurilor, fiind nevoit să limiteze producţia şi să pensioneze modele mai puţin solicitate. Mai mult ca atât, General Motors a plecat aproape în totalitate de pe piaţa europeană şi a anihilat marca australiană Holden. BrightDrop este primul rezultat al acestei restructurizări, semn că americanii planifică o electrificare amplă şi-şi doresc să concureze şi în segmentul utilitarelor electrice.
Primul model BrightDrop EV600 are la bază noua platformă modulară Ultium, dedicată electromobilelor, comună cu modele precum GMC Hummer EV şi Cadillac Lyric! Mai mult ca atât, platforma va sta la baza altor două SUV-uri în viitor, dezvoltate de Honda în cadrul parteneriatului cu concernul american. Deocamdată General Motors nu a specificat caracteristicile tehnice pentru noul EV600, dar promit că acesta va putea parcurge până la 250 mile (402 km) cu un singur plin al bateriilor. Compartimentul de depozitare are un volum de 17 m3, electromobilul fiind capabil să transporte greutăţi de până la 4.5 tone.
Livrările BrightDrop vor demara până la sfârşitul acestui an. Primul client al mărcii a devenit compania americană de livrări FedEx, care a achiziţionat deja 500 unităţi EV600. Alte companii vor putea plasa comenzi începând cu anul 2022. Deocamdată nu se cunoaşte dacă americanii planifică să exporte modelul respectiv în alte ţări, însă în SUA se aşteaptă o concurenţă acerbă în segment, unde modele asemănătoare sunt lansate de Ford, Rivian, dar şi Daimler, fie în cadrul Mercedes-Benz, fie în cadrul Freightliner.
0
980
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!