Geely prezintă SUV-ul KX11, noul model dezvoltat pe platforma Volvo CMA

19 Ianuarie 2021, 15:05
Denis Godorozea
Geely a publicat primele imagini oficiale cu noul SUV KX11. Noul model este apropiat tehnic de SUV-ul Coupe Tugella, lansat recent în Rusia, şi are la bază platforma CMA, dezvoltată de Volvo. Suedezii, însă, au lansat până acum un singur model pe arhitectura respectivă, fiind vorba de crossover-ul compact XC40.
Noul Geely KX11 este menit să ocupe locul navei amiral în segmentul SUV-urilor în portofoliul companiei din China. Maşina a preluat noul limbaj stilistic corporativ, cu design maturizat şi nu exagerează prin elemente stilistice prea agresive. De altfel, în partea frontală poate fi recunoscut faimosul Geely Tugella, lansat mai devreme ca primul SUV Coupe pe platforma suedezilor CMA. Respectiv, şi substratul tehnic va fi similar, deşi chinezii nu au oferit informaţii în acest sens la moment.
KX11 va fi simţitor mai mare în raport cu fratele Tugella sau SUV-ul Volvo XC40 şi va putea adăposti la bord până la 7 persoane pe cele 3 rânduri de scaune. În lungime maşina măsoară circa 4.8 metri, ceea ce înseamnă că va fi, totuşi, mai compactă decât Volvo XC90, construit pe platforma modulară SPA, dedicată modelelor mai mari.
Nu au fost publicate nici imagini cu interiorul maşinii, însă presa din China sugerează că arhitectura planşei de bord va fi foarte apropiată de ceea ce am văzut pe Tugella, însă versiunile de top vor oferi în premieră un ecran de 12.3 inch pentru sistemul multimedia dedicat pasagerului faţă, alături un touchscreen clasic montat pe consola centrală.
Geely Tugella, un alt SUV chinezesc dezvoltat pe platforma CMA

Împreună cu platforma modulară CMA noul Geely KX11 va moşteni întreg portofoliul de motorizări de la Volvo XC40. Asta înseamnă că SUV-ul va avea sub capotă benzinare turbo cu 4 cilindri din seria Drive-E, iar ulterior vor fi lansate şi motorizări de tip plug-in hybrid, similare cu cele disponibile pe modelele suedeze.
0
1,542
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!