Grile imense şi design clasic: BMW lansează motocicleta exclusivă Spirit of Passion

20 Ianuarie 2021, 13:52
Denis Godorozea
BMW Motorrad a publicat primele imagini cu proiectul spectaculos Spirit of Passion, dedicat istoriei faimoaselor motociclete bavareze ale secolului trecut. Este vorba despre o versiune super exclusivă creată pe baza cruiser-ului R 18, debutat în 2019, dar care a căpătat acum un aspect clasic gândit de Dirk Oehlerking din Kingston Custom, atelier specializat pe crearea celor mai speciale motociclete.
Proiectul a luat naştere chiar în baza exemplarului BMW R 18 deţinut de Oehlerking, când acesta şi-a dezmembrat motocicleta îndrăgită pentru a-i simţi spiritul şi a intra în esenţa fiecarei părţi componente. Dar tot atunci a şi realizat ingineria desăvârşită impusă aici de maeştrii BMW Motorrad, care nu au rezervat loc unor îmbunătăţiri tehnice.
Astfel, substratul tehnic cu motorul boxer de 1.8 litri, cu 2 cilindri, au rămas neatinse. Motorul dezvoltă un total de 91 CP şi 158 Nm, cuplul fiind disponibil între 2,000 şi 4,000 rpm. Kit-ul exterior este, însă, absolut original, creat în baza celor mai bune reţete clasice BMW şi Kingston Custom.
Stilul inconfundabil al motocicletelor BMW se urmăreşte şi în nuanţele selectate, Spirit of Passion având o culoare neagră de bază cu dungi albe ce continuă şi pe rezervorul de combustibil original. Carcasa acoperă roata frontală şi ţevile sistemului de evacuare, mai compacte cu terminaţii pe lateral, iar în faţă au fost integrate două grile specifice BMW-urilor clasice din anii 1930, longitudinale, poziţionate vertical. Mai sus s-a situat un far rotund de tip LED, adâncit în corpul carcasei frontale, şi un parbriz aerodinamic de plastic.
În întreaga lume doar 10 persoane vor avea ocazia să deţină un BMW R 18 Spirit of Passion by Kingston Custom. Preţul versiunii exclusive nu a fost specificat, dar putem anticipa că o asemenea operă ar putea depăşi preţul unei sportive din cadrul diviziei BMW M.
0
1,199
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!