Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hyundai pregăteşte lansarea noului brand electric: Ioniq 5 se prezintă în primele imagini

13 Ianuarie 2021 - 14:00
Denis Godorozea
Hyundai pregăteşte una dintre cele mai importante premiere din acest an — prezentarea şi lansarea oficială a brandului dedicat electromobilelor Ioniq. Primul model din gama constructorului va fi hatchback-ul cu numele Ioniq 5, care se inspiră în materie de design de conceptul Hyundai 45, prezentat în 2019. Dar, fireşte, vor exista câteva diferenţe determinante.
Deocamdată coreenii au publicat doar câteva imagini teaser cu viitorul model de serie, dar care dezvăluie aproape în totalitate designul exterior. Cum şi au promis în momentul prezentării conceptului, versiunea de serie a moştenit designul retro-futurist, în vogă la ora actuală în segmentul electromobilelor, însă caracteristicile tehnice vor fi dezvăluite oficial în momentul premierei, ce va avea loc în viitorul apropiat.
Din imaginile publicate acum putem deduce că Ioniq 5 va fi, de fapt, un cross-hatch cu gardă la sol mai generoasă, însă în procesul de transformare în model de serie acesta a devenit mai compact, urmând să fie un model de talia lui Volkswagen ID.3 sau Mercedes-Benz EQA, pe când Hyundai 45 a fost ceva mai mare.
Anterior se anunţa că acesta va fi primul model de serie dezvoltat pe platforma modulară dedicată electromobilelor E-GMP. Arhitectura respectivă prevede instalarea unui singur motor electric pe puntea spate în versiunile de bază, pe când variantele de top vor avea tracţiune integrală cu un al doilea motor pe puntea faţă. Ulterior platforma va sta la baza electromobilelor cu emblemele Hyundai şi KIA, iar Ioniq a anunţat lansarea a cel puţin încă două modele, cu indicii 6 şi 7, care vor fi de dimensiuni mai mari.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter