Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Inspirat de Ford Bronco: Lada Niva se transformă într-un sub-brand, cu modelele Legend şi Travel

11 Ianuarie 2021 - 17:31
Denis Godorozea
Lada transformă modelul Niva într-un adevărat sub-brand în cadrul companiei, exact după reţeta americanilor cu offroader-ul renăscut Bronco, care are o versiune mai compactă numită Bronco Sport. Ei bine, în cazul ruşilor este vorba despre denumirea clasică Niva, atribuită în uniunea sovietică primului offroader de serie AvtoVAZ. Iată cum au fost divizate cele două modele.
Lada a preluat controlul asupra întreprinderii comune GM-AvtoVAZ, care a dat naştere modelului Chevrolet Niva, atunci când denumirea respectivă a ajuns în posesia noii întreprinderi, iar versiunea clasică a fost redenumită în VAZ 4x4 sau, mai nou, Lada 4x4. Acum că ruşii deţin drepturile depline asupra denumirii Niva, a fost luată decizia de a lansa un soi de sub-brand intern, iar Chevrolet Niva a devenit Lada Niva Travel după un facelift estetic major, iar Lada 4x4 a fost redenumită în Lada Niva Legend. Însă offroader-ul "iconic", cum îl caracterizează ruşii, nu a beneficiat nici măcar de o actualizare estetică în cadrul rebranding-ului.
Aşadar, cu denumiri noi, cele două modele din cadrul Lada rămân a fi extrem de înapoiate pe plan tehnic. Niva Legend este disponibilă cu un singur motor pe benzină, fiind vorba de unitatea de 1.7 litri cu 83 CP la activ, ce se cuplează la cutia manuală cu 5 trepte. Niva Travel, la rândul său, este şi ea disponibilă cu un motor de 1.7 litri, ce livrează 80 CP. Ambele au transmisii integrale permanente. Ei bine, acest rebranding ar putea avea un efect mai simţitor în viitor, când cele două modele vor beneficia de generaţii noi. Fireşte, sub aripa Renault şi, cel mai probabil, pe baza tehnologiilor francezilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter