Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Japonezii au creat o Toyota Supra cu pilot automat capabil să facă drift! Care este scopul proiectului

19 Ianuarie 2021 - 17:20
Denis Godorozea
Echipele de performanţă şi curse Toyota şi-au unit forţele cu specialişti americani şi au creat un sistem de pilot automat nou, integrat într-un bolid Toyota GR Supra, care se poate aventura acum în show-uri de drift. Pe viitor, sistemul inteligent va putea ochi din experienţa piloţilor iscusiţi şi să pună în aplicare talentul lor pe circuit.
La ora actuală noul sistem poate face drift şi să menţină automobilul în derapaje controlate, asemenea unui pilot profesionist. Dar, spun autorii proiectului, pilotul automat nu vine să ia locul piloţilor pe pista de curse, or scopul acestuia este de a învăţa sistemul să funcţioneze în situaţii extreme pe drumurile publice, abilitate fără care, cel mai probabil, nu va fi posibilă lansarea unui sistem complet autonom care să nu necesite implicarea şoferului chiar şi în cele mai imprevizibile situaţii.
Proiectul respectiv a demarat în 2008, iar partea curioasă este că primele încercări ale pilotului artificial de a menţine automobilul într-o sesiune de derapaje controlabile a avut loc pe un prototip cu tracţiune spate, creat pe baza faimosului DeLorean! După ani de cercetări, sistemul a ajuns la bordul actualei Toyota GR Supra, cu care şi-a demonstrat abilităţile.
La etapele următoare sistemul inteligent va analiza acţiunile şi reacţiile piloţilor de drift şi alte tipuri de curse pentru a putea aplica experienţa lor în escapadele proprii. Deci, în viitor maşinile cu pilotul automat inclus vor putea evita accidente lansându-se în drifturi spectaculoase chiar pe şosea? :)
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter