Joe Biden vrea să treacă guvernul american pe automobile electrice

26 Ianuarie 2021, 11:27
Ilie Toma
Noul preşedinte al SUA, Joe Biden, a făcut aseară o declaraţie importantă ce vizează automobilele electrice, menţionând că vrea să treacă întreaga flotă de 650,000 de vehicule a guvernului american şi a subdiviziunilor sale la mobilitate electrică.
Fireşte, asta nu înseamnă o achiziţie imediată de 650 mii vehicule electrice, ci o direcţionare a achiziţiilor noi de automobile către cele cu propulsie electrică, astfel încât procesul normal de reînnoire a acestui imens număr de maşini să aducă o cotă tot mai mare de electromobile printre ele. E important de spus şi faptul că vor fi prioritizate maşinile electrice americane, produse în SUA, or, declaraţia preşedintelui a fost făcută în contextul trasării noilor politici de stimulare a producţiei autohtone cu implicarea forţei de muncă din SUA.
În prezent, întreaga flotă de maşini a guvernului SUA parcurge cam 7.25 miliarde de km anual, consumând peste 1.4 miliarde de litri de carburant fosil. Din numărul prezent de aproape 650 mii de vehicule guvernamentale, doar circa 3,200 sunt electrice.
0
1,353
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!