Mitsubishi continuă exploatarea denumirilor iconice. SUV-ul electric e-Evolution apare în 2021

4 Ianuarie 2021, 15:13
Denis Godorozea
Mitsubishi va continua exploatarea denumirilor iconice din faimoasa istorie a companiei, când în gamă mai erau prezente diverse sportive, coupe-uri şi sedanuri. Astfel, după SUV-ul compact Eclipse Cross, japonezii vor să readucă în gamă numele Evolution care, cel mai probabil, tot va fi atribuit unui SUV, dar de această dată unui 100% electric.
De altfel, în materie de design proaspătul crossover se va inspira de la conceptul e-Evolution, debutat în octombrie 2017. Deocamdată nu se cunoaşte dacă modelul va moşteni şi substratul tehnic, or în momentul premierei japonezii anunţau un sistem electric cu 3 motoare electrice, unul performant, de altfel. Cât despre varianta de serie, însă, voci apropiate companiei sugerează că e-Evolution va fi foarte apropiat de proaspătul Nissan Ariya. Respectiv, în variantele de top va avea cel mult două motoare electrice.
Asta înseamnă că Mitsubishi e-Evolution va avea la bază platforma modulară CMF-EV, dezvoltată în cadrul Alianţei Renault-Nissan special pentru electromobile. În materie de design vor avea loc modificări majore, SUV-ul de serie va renunţa portierele marca Rolls-Royce în schimbul unor clasice, cu montant central, dar şi silueta va fi una clasică. Debutul SUV-ului de serie este aşteptat în acest an.
0
2,484
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!