Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Motoarele rotative, din nou în oferta Mazda din 2022! MX-30 e primul pe listă

6 Ianuarie 2021 - 14:59
Denis Godorozea
În cea de-a doua jumătate a anului trecut în presă se vehicula că Mazda ar analiza posiblitatea de a readuce în ofertă legendarele motoare rotative, însă într-o ipostază niţel mai obişnuită. Conform informaţiilor preliminare, acest tip de motor ar urma să revină în primul rând pe electromobile, unde să aibă rol de un range extender, care să dubleze autonomia maximă oferită de acestea.
Primul SUV electric din gama Mazda a devenit MX-30, model ce de curând s-a lansat şi în ţara noastră. Amintim că electromobilul este echipat standard cu un motor de 143 CP şi 264 Nm, montat pe puntea faţă. Acesta este alimentat de la o baterie de 35.5 kWh, care poate garanta o autonomie de circa 200 km. Ei bine, japonezii planifică acum să extindă această autonomie, dar nu prin burduşirea maşinii cu seturi noi de baterii, ci prin adăugarea unui motor cu combustie internă.
Astfel, motorul rotativ se va regăsi din 2022 pe noile versiuni Mazda MX-30, unde va avea un rol de range extender, care să funcţioneze pentru a suplini rezervele de energie electrică. Respectiv, motorul nu va fi conectat cumva cu transmisia şi roţile motrice, iar astfel va genera şi un consum de combustibil redus. Astfel, electromobilul va putea rula în mod exclusiv electric în mediul urban, iar în cazul călătoriilor îndelungate va dispune de o autonomie dublă, deci până la 400 km, datorită motorului termic.
Printre alte beneficii pe care le poate aduce motorul rotativ în rol de range extender se numără dimensiunile lui compacte şi greutatea redusă, ceea ce nu va impune prea multe modificări structurale, dar nici nu va consuma din spaţiul oferit la bord sau pentru bagaje. Ultimul model cu motor rotativ a fost pensionat de Mazda în 2012, odată cu finalul carierei sportivei RX-8.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter