N-are nici măcar guri de ventilare: cum arată cel mai pustiu echipat Daihatsu vândut în Indonezia

10 Ianuarie 2021, 13:27
Ilie Toma
Noi, prin Europa şi alte zone mai privilegiate ale globului, criticăm uneori multimedia maşinilor că nu e suficient de rapidă, că ecranele nu sunt de rezoluţia dorită sau că izolarea fonică nu e desăvârşită. Dar există în lumea asta regiuni, unde până şi producători japonezi de renume îşi permit să-şi bată joc pur şi simplu de oamenii de acolo, oferindu-le maşini venite parcă dintr-o lume paralelă. Pentru că legile locale le permit, aceştia scot fără scrupule tot ce pot de pe maşini, cel puţin în dotarea de bază, şi vând nişte adevărate grozăvii. Iar ceea ce veţi vedea mai jos e tocmai un astfel de caz al japonezilor de la Daihatsu şi un nou model lansat de ei în 2020 în Indonezia şi Malaysia, în Malaysia el fiind vândut cu emblema mărcii locale Perodua.
Aşa arată dotarea de top a modelului Daihatu Ayla

Pentru cine poate o fi uitat datele exacte, Malaysia e o ţară cu peste 32 milioane de locuitori, adică nu e ca şi cum ar fi o ţărişoară mică, undeva izolată pe glob, iar Indonezia e pur şi simplu o ţară uriaşă ca populaţie, având 267 milioane de locuitori! Deci, cele două ţări numără împreună 300 milioane de oameni, iar maşina de mai jos ţinteşte, efectiv, spre minim 300 milioane de oameni.

Aşadar, Daihatsu are o uzină în Indonesia, creată cu un partener local, bineînţeles, ca lucrurile să meargă unse. Acum, în 2020 ei au lansat în Indonezia modelul Daihatsu Ayla, anunţat drept o nouă generaţie, dar care e construit de fapt pe platforma predecesorului său, care era construit pe platforma unui model Toyota identic ca dimensiuni — Toyota Wigo.
Atunci când s-a lansat pe piaţa aşa-numita nouă generaţie, au fost create imediat publicităţi multicolore, ca cea de mai sus, făcute parcă în stilul anime-urilor japoneze, şi, fireşte, în imagini au apărut echipările de top ale modelului, care, aparent, au ceva dotări prezente la interior, oarecum potrivite pentru un model bugetar. Însă nici o publicitate nu conţinea imaginile cu dotarea de bază. Doar că, la ceva timp după startul vânzărilor, un asemenea model a fost anunţat drept premiu la un magazin din Indonezia, iar acolo a apărut în sfârşit şi maşina în dotare de bază. Şi aici au fost făcute primele poze cu ea, care au scăpat în mediul online, deşi informaţiile despre aceste dotări pot fi confirmate, în principiu, şi pe site-ul oficial al producătorului din Indonezia.
Aşadar, acest model de marcă niponă, vândut în Indonezia, pe nume Daihatsu Ayla, nu are cam nimic din dotările unei maşini normale în echiparea sa de bază. Şi când spunem nimic — nu exagerăm deloc! Maşina are zero airbag-uri, zero sisteme de siguranţă, nu are aer condiţionat, nu are nici măcar încălzire a habitaclului şi, de fapt, nu are nici măcar guri de ventilare în planşa sa de bord, ele fiind astupate cu plastic. Deci nici măcar aerul de afară nu poţi să-l trimiţi cumva cu un ventilator la interior! ţi-a cald? Deschide geamul!
Pe întreaga consolă centrală toate locurile rezervate unor posibile dotări sunt astupate — nu există nici butoane pentru comenzile sistemului de ventilare, nici măcare slot-ul pentru un casetofon, deci absolut nimic! Unicul buton de pe întreaga consolă e cel al luminilor de avarie! Asta da, design minimalist! Iar mai jos, există doar o priză de 12V şi un soi de scrumieră. Şi atât!

Partea bună — maşina are, totuşi, măcar centuri de siguranţă la interior şi faruri la exterior. Preţul ei în Indonezia începe de la 102 milioane 150 mii de rupii indoneziene, ceea ce ar fi cam 7,200 euro, deşi e produsă local! Şapte mii două sute de euro pentru conserva asta fără măcar guri de ventilare, scuzată fie-ne expresia!
0
39,238
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!