Nissan dezvăluie motorizările viitorului Qashqai — SUV-ul nu va avea propulsoare diesel

15 Ianuarie 2021, 15:02
Denis Godorozea
Din cauza dificultăţilor provocate de pierderile financiare imense şi criza pandemică premiera noii generaţii Nissan Qashqai a fost amânată pentru acest an. Amintim că iniţial japonezii planificau să prezinte cel mai popular crossover din gamă la finalul anului trecut. Până la debutul oficial rămân câteva luni, iar cu scopul de a spori interesul pentru viitoarea premieră cei de la Nissan dezvăluie acum motorizările cu care va fi disponibil noul Qashqai.
Cel mai solicitat SUV din gama niponilor a fost prefaţat de conceptul IMQ, prezentat în 2019. Qashqai va avea un design exterior mai îndrăzneţ şi mai agresiv, cu muchii ascuţite şi elemente stilistice parţial ochite la proaspătul Juke. Totodată, cu schimbul de generaţii modelul va fi mai mare în dimensiuni şi va oferi mai mult spaţiu la bord în raport cu predecesorul.
Modificări majore vor avea loc în gama motorizărilor. Qashqai va fi oferit cu o gamă compusă dintr-un număr limitat de propulsoare pe benzină, format, practic, din unităţi de 1.3 şi 1.5 litri. Acestea, însă, vor fi disponibile în diverse versiuni de putere, aparent doar în format electrificat. Astfel, varianta incipientă de 1.3 litri va fi disponibilă cu 140 CP şi 240 Nm sau 158 CP şi 270 Nm, dar indiferent de versiunea aleasă motorul va fi asistat de un sistem electric mild-hybrid de 12 V. Clienţii vor putea alege dintre cutia manuală cu 6 trepte şi una cu variaţie continuă.
Varianta de top pe benzină de 1.5 litri va fi încadrată în sistemul de propulsie e-Power, aceasta fiind, în esenţă, un soi de motorizare pur electrică, unde benzinarul are mai mult un rol de range extender, care să alimenteze bateria. Pentru această variantă niponii promit un total de 190 CP şi 330 Nm. Deocamdată nu se cunoaşte despre tipul de tracţiune, însă cel puţin varianta de top e-Power va avea doar tracţiune pe puntea faţă.
0
4,120
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!