Nissan pleacă din Europa? Constructorul va închide o uzină şi va limita gama de modele

6 Ianuarie 2021, 16:16
Denis Godorozea
Nissan dezvăluie noi detalii privind planurile de restructurizare a companiei pentru viitorul apropiat. Parte a acestor planuri, japonezii planifică să-şi reducă prezenţa pe anumite pieţe, inclusiv pe cele de pe Bătrânul Continent, astfel încât aici ar putea fi oferită în continuare doar o gamă limitată de modele, doar SUV-uri. În mediul de afaceri european Nissan ar urma să fie ghidat în totalitate de Renault.
Potrivit noii conduceri Nissan, Carlos Ghosn, fostul lider al companiei japoneze dar şi a Alianţei cu Renault, a comis o greşeală strategică prin încercarea de expansiune a mărcii pe cele mai mari pieţe cu o gamă extrem de modificată. Potrivit estimărilor, această expansiune i-a lăsat pe japonezi fără resurse financiare pentru modernizarea celor mai solicitate modele din gamă, motiv din care gama actuală Nissan cedează în faţa concurenţilor principali, iar o bună parte din modele este învechită moral.
Astfel, noul plan de restructurizare vizează expres şi strategia companiei pe pieţele europene, unde în viitor va fi oferită doar o gamă restrânsă de SUV-uri, cele mai solicitate, precum Qashqai de generaţie nouă, proaspătul Juke şi, cel mai probabil, viitorul X-Trail, care a debutat mai devreme pe piaţa americană. Urmează şi debutul comercial al SUV-ului electric Ariya. Producţia maşinilor destinate Europei urmează să aibă loc la uzinele din cadrul Alianţei, pe când uzina japonezilor din Spania urmează să fie reorganizată şi să devină un depozit. Concomitent, va fi redusă reţeaua de distribuitori, în special în Estul Europei.

Respectiv, japonezii planifică să-şi concentreze forţele pe pieţele de primă importanţă, precum cele din Asia şi în special China şi India, dar şi SUA. Totodată, japonezii planifică să reducă considerabil costurile, cu până la 2.9 miliarde dolari pe parcursul următorilor 3 ani.
0
1,313
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!