Noua generaţie Skoda Fabia a fost surprinsă necamuflată în Cehia

15 Ianuarie 2021, 13:45
Denis Godorozea
Cea de-a patra generaţie Skoda Fabia a fost surprinsă în timpul testelor pe drumurile publice din Cehia. Prototipul scos la plimbare este lipsit aproape în totalitate de pelicula de protecţie, astfel încât putem vedea toate detaliile părţii posterioare. Din nefericire, însă, nu a fost captată şi fascia frontală a maşinii.
Noua Fabia va avea un substrat tehnic foarte apropiat de actualul Volkswagen Polo, ceea ce se va reflecta în gama motorizărilor, dar şi dimensiunile maşinii, care va fi mai mare în raport cu predecesorul. De aici vin şi asemănările în design, însă cehii au apelat la nişte şiretlicuri pentru a ascunde designul maşinii chiar şi pe ultima sută de metri până la premiera oficială. Fabia nu va avea blocuri optice posterioare asemănătoare cu precedenta generaţie Rapid în versiunea Spaceback, dimpotrivă, putem aştepta ceva asemănător cu ceea ce am văzut pe noua Scala. Cel puţin, pozele publicate în mediul online anterior trădează prezenţa elementelor reflectorizante şi iluminate inclusiv pe hayonul maşinii, nu doar pe aripi.
Informaţiile tehnice nu au fost dezvăluite până acum, însă nu putem anticipa mari surprize la acest capitol. Fabia de a patra generaţie va avea la bază platforma MQB-A0, comună cu modele precum Audi A1, SEAT Ibiza şi VW Polo, respectiv va prelua şi motorizările acestor modele. Astfel, sub capotă se vor regăsi unităţi turbo şi aspirate natural pe benzină, versiuni mild-hybrid, dar şi o variantă alimentată cu gaz. Cel mai probabil, cu schimbul de generaţii Fabia va renunţa definitiv la motoarele diesel.
0
2,115
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!