Oficial: aşa va arăta viitorul SUV cu 7 locuri Dacia, noul Bigster

14 Ianuarie 2021, 12:14
Denis Godorozea
Dacia prezintă conceptul spectaculos Bigster, care va evolua ulterior în cel de-al doilea SUV de serie din portofoliul mărcii din Mioveni, ce se va situa pe o treaptă mai sus de Duster şi va putea adăposti până la 7 persoane la bord. Conceptul dezvăluie şi viitoarea evoluţie a designului constructorului românesc, or acest limbaj stilistic va fi moştenit şi de cea de-a treia generaţie Duster.
Nu se cunoaşte dacă modelul de serie va menţine numele Bigster, dar cert este că acesta este o evoluţie a numelui Duster, care să sugereze că noul model se va situa pe o treaptă mai sus de actualul SUV al mărcii. Mai mult ca atât, acesta va deveni primul model românesc în segmentul C. Şi mai captivante sunt primele informaţii tehnice.
Viitorul Bigster va măsura în lungime nu mai puţin de 4.6 metri, urmând să ofere loc suficient pentru a adăposti confortabil 7 persoane pe 3 rânduri de scaune. Deşi nu s-a confirmat direct, cel mai probabil noul model va avea la bază platforma CMF-B, care este una modulară şi poate fi extinsă pentru un model de asemenea dimensiuni. Amintim că noile Logan şi Sandero au migrat pe platforma respectivă, care prevede instalarea motorizărilor de generaţie nouă şi sistemelor de siguranţă activă, cum ar fi cel de frânare automatizată de urgenţă, oferit standard acum de Dacia pe Logan şi Sandero.
În acest context, Dacia Bigster va prelua noile motorizări din cadrul Grupului Renault, fiind anunţate versiuni clasice şi hibride. Varianta de serie, însă, va apărea nu mai devreme de 2025, iar până atunci francezii ar putea crea o motorizare hibridă clasică (nu doar micro-hibridă), sau chiar una de tip plug-in hybrid, care să fie disponibile pe modelele Dacia!
Ei bine, nu ne rămâne decât să aşteptăm această premieră şi noi informaţii. De altfel, Dacia ne va bucura cu alte cel puţin 3 premiere în următorii ani, despre care vă relatăm în următoarele ştiri. Dar până atunci — ce ziceţi de noul design îndrăzneţ pregătit de Dacia pentru viitorul Bigster, dar şi cea de-a treia generaţie Duster?
0
6,732
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!