Operă de artă sau broscuţă verde? Iată în ce poate fi transformată Mazda MX-5 de atelierul Hurtan

22 Ianuarie 2021, 09:32
Denis Godorozea
Hurtan Cars este un atelier de tuning din Spania, renumit pentru proiectele sale îndrăzneţe, lansate anterior pe baza modelelor precum Mazda MX-5, Chrysler PT Cruiser şi Jeep Wrangler. Pentru noua lor creaţie spaniolii au apelat din nou la sportiva japoneză, de generaţie curentă, pentru a lansa un roadster în stil retro, numit Hurtan Grand Albaycin.
Din punct de vedere estetic — nu poţi recunoaşte în maşina asta un MX-5, substratul tehnic fiind trădat, probabil, doar de comenzile interioare şi ampatamentul mic ca parte componentă a reţetei perfecte pentru un roadster purist, precum e şi renumita Mazda. Toate elementele caroseriei au fost înlocuite, astfel încât maşina capătă un stil unic. Nu vom comenta aspectul ei final, dar cert este că noile panouri exterioare par a fi greoaie în raport cu dimensiunile originale Mazda, iar pe fundalul ampatamentului şi roţilor compacte vedem o combinaţie nu prea echilibrată.
Interiorul a fost regândit în limita posibilităţilor, fiind înlocuite elementele de decor şi tapiseria cu piele fină, asemenea pe care nu le poţi vedea pe un MX-5 convenţional. S-a lucrat, fireşte, şi la izolarea fonică, dar autorii proiectului nu dezvăluie ce impact au toate aceste modificări asupra greutăţii proprii a maşinii, care cântăreşte în mod normal doar o tonă. Un surplus de greutate, probabil, va lăsa amprenta şi pe comportamentul maşinii pe şosea.
Substratul tehnic, cum era de aşteptat, rămâne cel original. Astfel Hurtan Grand Albaycin poate avea sub capotă unul dintre cele două benzinare aspirate natural din seria Skyactiv-G, cu 1.5 litri şi 132 CP la activ, sau de 2.0 litri şi 184 CP. Clienţii pot opta pentru un roadster cu plafon textil, sau pentru o variantă targa cu acoperiş metalic. Se oferă şi două variante de finisare exterioară, Heritage cu aspect strict clasic, sau Bespoke, cu un caracter mai sportiv.
Preţurile nu au fost anunţate deocamdată, iar seria va fi limitată la doar 30 exemplare, care abia urmează să fie produse. Premiera oficială va avea loc în mâine.
0
1,218
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!