Primele imagini cu viitoarea limuzină Audi-Horch, concurentul lui Mercedes-Maybach

26 Ianuarie 2021, 10:54
Ilie Toma
Dacă cei de la Mercedes-Benz au putut, de ce n-ar putea şi Audi s-o facă? Mutarea celor de la Daimler de a pune capăt mărcii separate Maybach şi de a o renaşte într-un sub-brand al mărcii principale, Mercedes-Benz, prin denumirea Mercedes-Maybach, a dat avantaje enorme de a economisi pe forme exterioare şi design, vânzând maşinile rezultate cu profituri grase. Cei de la grupul VW, deşi au mărci de lux cu identităţi separate, precum Bentley, au decis că mai e loc şi de un Audi cu reţetă similară celor de la Maybach: Audi-Horch.
Horch e una din mărcile predecesoare din istoria Audi, care a existat ca entitate separată până în 1932, când a format Auto Union împreună cu alte mărci, ca ulterior aproape 40 de ani mai târziu, să fuzioneze în componenţa mărcii Audi. Aşa că Audi-Horch vine să renască acel nume ca un subbrand, dedicat luxului desăvârşit.
Limuzina fotografiată acum aproape necamuflat va fi bazată pe versiunea cu ampatament alungit a lui Audi A8 şi, din informaţiile care circulă în acest moment, se pare că va avea sub capotă un motor W12, de 6.0 litri, motor încă prezent în familia Bentley. Acesta ar putea livra nu mai puţin de 600 CP. Mai mult ca atât, într-o eră a electrificării tot mai răspândite, se pare că acesta va fi ultimul model Audi cu motor W12 din istorie, fapt care-l face şi mai interesant pentru cei care preţuiesc maşinile speciale. De asemenea, pe lângă propulsorul W12, ar putea să mai fie oferit un V8 biturbo de 4.0 litri.

Deci, ce părere ai despre un asemenea Audi ultra-luxos? I se potriveşte această idee mărcii din Ingolstadt?
0
1,344
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!