Renumitul Opel Combo devine electric! Ce autonomie oferă şi ce greutăţi poate tracta?

21 Ianuarie 2021, 10:08
Denis Godorozea
După Citroen cei de la Opel prezintă primele imagini şi informaţii despre Combo-e, cea mai accesibilă utilitară care vine să completeze gama vehiculelor electrice comerciale ale constructorului german. În esenţă, însă, Combo-e nu se distinge de fraţii săi francezi decât prin aspectul exterior şi, fireşte, embleme.
La baza Opel Combo-e stă platforma modulară EMP2, arhitectură pe care au fost construite cele mai multe electromobile recente în gama fostului Concern PSA, precum Peugeot şi Citroen. Respectiv, substratul tehnic şi caracteristicile sunt similare — utilitara optează pentru un singur motor electric, ce oferă 136 CP şi 260 Nm, însă pentru o autonomie maximă germanii sugerează selectarea unui regim de condus Eco, care va limita şi performanţele motorului. Bateria de 50 kWh promite o autonomie de cel mult 275 km în acest caz.
Precum şi în cazul celui mai proaspăt e-Berlingo, noul Combo-e va fi disponibil în două versiuni de ampatament, de 2,785 mm standard sau 2,975 mm în varianta XL. Volumul compartimentului dedicat încărcăturilor variază astfel între 3.8 şi 4.4 m3, iar sarcina utilă atinge 800 kg. Pentru versiunea cu ampatament mărit este disponibilă interpretarea crew cab, care oferă locuri suplimentare pentru transportarea pasagerilor pe cel de-al doilea rând de scaune şi loc pentru bagaje cu volum de 3.3 m3.
Standard Opel Combo-e este înzestrat cu întreg setul de sisteme de siguranţă activă şi pasivă impuse obligatoriu în Europa, precum un pachet deplin de airbag-uri şi sistem de frânare automatizată de urgenţă. Opţional se oferă asistenţi electronici pentru şoferi în funcţie de condiţiile în care va rula de regulă maşina utilitară. Livrările vor demara în toamna acestui an, urmând ca preţurile să fie dezvăluite mai aproape de debutul comercial.
0
937
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!