Renunţă la alb şi negru, culoarea auto pentru 2021 este ElectroLight

19 Ianuarie 2021, 11:28
Denis Godorozea
Axalta, unul dintre cei mai mari furnizori de vopsele pentru automobile prezintă culoarea anului 2021, numită ElectroLight. Aceasta combină nuanţe de verde şi galben şi vine să salute viitorul electric al industriei auto. De altfel, culoarea s-ar potrivi, zicem noi, şi maşinilor echipate cu motoare convenţionale cu combustie internă, nu?
Mai devreme Axalta a publicat topul preferinţelor automobiliştilor pentru anul 2020, care nu au suferit prea mari modificări în raport cu anul 2019. În continuare, industria auto rămâne a fi monotonă, unde 38% de automobile noi livrate au fost de culoare albă, 19% culoare neagră şi 15% culoare gri. Respectiv, celelalte culori au avut o cotă de doar 28%, dintre care cea mai populară nuanţă a fost cea albastră, cu o cotă de 7%.

În acest context, compania a încercat să identifice o nuanţă mai specială, care să aducă mai multă culoare în trafic la nivel global, prin nuanţa de verde-gălbui ElectroLight. Înfr-o formă sau alta, cel mai probabil, culoarea va ajunge în portofoliul mai multor constructori auto, dar Axalta se oferă să livreze propriile vopsele şi clienţilor privaţi.
Mai mult ca atât, pe lângă adaosul de culori deschise în trafic, cei de la Axalta susţin că noua nuanţă este mai vizibilă pentru radarele şi sistemele de monitorizare automatizate integrate în sistemele de pilot automat şi siguranţă activă incluse pe automobilele contemporane. Voi ce ziceţi de nuanţa asta? Aţi opta pentru o maşină coloră sau, totuşi, pentru nuanţele clasice de alb, negru sau gri?
0
1,925
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!