SUV-ul electric Mercedes-Benz EQA, surprins aproape decamuflat cu o săptămână înainte de debut

12 Ianuarie 2021, 09:24
Denis Godorozea
Cele mai apropiate premiere electrice din gama Mercedes-Benz pregătite pentru acest an au fost surprinse cu camuflaj minim pe drumurile publice. Este vorba despre modelele EQA şi EQB, iar primul SUV din acest duet va marca premiera mondială la mijlocul săptămânii viitoare. Încă nu putem vedea toate metamorfozele estetice suferite de varianta electrică, dar putem vorbi cu certitudine cât de mult se va distinge de SUV-ul cu motorizări clasice.
Aşadar, dacă primul SUV electric din gama germanilor, Mercedes-Benz EQC a beneficiat de un design original în ciuda tangenţelor tehnice cu modelul GLC, atunci viitoarele EQA şi EQB vor fi foarte asemănătoare cu versiunile cu motoare termice, respectiv GLA şi GLB, însă pe plan tehnic diferenţele vor fi substanţiale. În materie de design, atât EQA, cât şi EQB, vor avea forme similare cu modelele standard, siluetele fiind identice. Diferenţe vor exista în micile detalii, în special în partea frontală şi la posterior.
Electromobilele vor opta pentru noi faruri şi blocuri optice. În faţă EQA şi EQB vor avea faruri rotunjite şi un scut modificat care să înlocuiască calandrul tradiţional. La posterior va fi retuşat hayon-ul pentru a face loc noilor semnături LED ale blocurilor optice care, cel mai probabil, vor fi unite printr-o dungă orizontală. Plăcuţele de înmatriculare nu vor mai avea loc pe hayon şi vor migra pe barele posterioare.
Viitoarele EQA şi EQB vor avea un substrat tehnic unificat, conform informaţiilor preliminare, iar asta înseamnă că primele detalii le vom afla în momentul premierei din săptămâna viitoare. Anterior se anunţa că SUV-urile vor fi disponibile cu mai multe nivele de echipare, cu baterii cu capacitate cuprinsă între 60 şi 100 kWh. Totodată, versiunile de bază vor fi capabile să asigure autonomii de aproximativ 400 km.
0
929
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!