Situaţia pe drumurile înzăpezite din Moldova în orele dimineţii

28 Ianuarie 2021, 10:06
Redacţia PiataAuto.md
Avertizările meteorologice de ninsori abundente sunt valabile şi azi în Moldova, chiar dacă la primele ore ale dimineţii în multe regiuni ninsoarea luase o pauză. După ce aseară v-am informat în detaliu despre situaţia drumurilor din capitală şi din întreaga ţară, azi dimineaţă venim cu o actualizare despre starea traseelor la primele ore ale dimineţii.
Vom începe cu drumurile blocate la această oră, pentru că pe ele trebuie să le evitaţi în primul rând. Nu sunt multe la număr, dar există câteva segmente de traseu unde troienele au ajuns la 90 cm, iar curăţare traseului în acele zone este practic în zadar, întrucât vântul astupă imediat traseul cu noi troiene. E vorba de următoarele segmente de drum:

• O porţiune de drum de cca 6 km dintre oraşul Vulcăneşti şi satul Burlăceni de pe traseul E584. Aici sunt troiene de până la 90 cm, drumul e blocat. Echipaje IGSU au trebuit să intervină pentru a deszăpezi o ambulanţă şi o maşină de poliţie.

• Drumurile între oraşul Ceadîr-Lunga şi punctele de trecere a frontierei Ceadîr-Lunga 1 şi 2 sunt de asemenea blocate, din acelaşi motiv al troienelor de 90 cm. Se lucrează la curăţare.
• Porţiunea de drum dintre satul Cimişchioi şi punctul vamal Etulia e de asemenea blocată, din acelaşi motiv. Aici, trei automobile blocate în zăpadă au fost ajutate de către poliţiştii de frontieră.

• Drumul spre punctul de trecere a frontierei Mirnoe — se circulă cu mare dificultate din cauza viscolului şi a maşinilor care au nevoie de ajutor pentru a înainta.
• Traseul naţional M3, între oraşul Vulcăneşti şi localitatea Slobozia Mare, Cahul, e blocat.

• Traseul R35 — Comrat-Basarabeasca este blocat.

• Traseul R37 — Comrat spre Cantemir este blocat în regiunea satului Vişniovca.

• Traseul M3 rămâne blocat în regiunea satului Burlăceni.
• În sud-estul ţării, traseul R30 are circulaţia foarte dificilă, cu viscol intensificat, iar de la acest traseu spre toate localităţile ce se conectează cu el accesul este practic blocat, inclusiv spre vămlie Tudora şi Palanca.
• Între timp, ninsorile au ajuns şi în partea de nord a Moldovei, în raioanele Ocniţa, Râşcani, Donduşeni, Soroca şi Bălţi. Drumuri blocate în aceste regiuni nu sunt, dar se circulă în condiţii de iarnă.

• În Chişinău şi suburbii se circulă fără străzi blocate din cauza zăpezii, serviciile de intervenţie au lucrat toată noaptea şi au asigurat accesibilitatea drumurilor, mai ales că spre dimineaţă în zona centrală a ţării ninsoarea s-a oprit pentru câteva ore.
• O stradă din Chişinău — str. Podul Înalt — e blocată din cauza unui incendiu la o fabrică de prelucrare a lemnului, situată pe ea. Incendiu a fost deja lichidat, după înlăturarea urmărilor strada urmează a fi redeschisă.
La final, venim să amintim tuturor că şi pe parcursul zilei de azi sunt prognozate ninsori abundante pe aproape întreg teritoriul ţării, prin urmare situaţiile dificile vor continua să fie prezente aproape în toată Moldova. Dacă nu aveţi necesitate urgentă de a vă deplasa azi pe traseele naţionale, e mai bine să n-o faceţi. Iar dacă o faceţi, doar cu maşina complet echipată şi pregătită de iarnă.

Vă dorim drum bun şi condus prudent!
1
2,036
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!