Succesorul legendarului DeLorean va fi prezentat în acest an! Prima imagine publicată de ItalDesign

22 Ianuarie 2021, 11:50
Denis Godorozea
Visul fanilor DeLorean şi faimoaselor filme din seria Înapoi în Viitor se va împlini în acest an — ItalDesign şi DeLorean Motor Company au publicat un prim teaser pentru succesorul legendarului DMC-12, model ce va fi lansat în premieră până la sfârşitul acestui an. Deocamdată, însă, teaser-ul nu este acompaniat de careva informaţii oficiale. Teaser-ul a fost publicat pe paginile oficiale din reţelele sociale ale celor două companii în cinstea aniversării de 40 de ani din momentul lansării în producţie a primului exemplar DMC-12 în 21 ianuarie 1981.
Aşadar, la ora actuală nu se cunoaşte dacă ItalDesign şi DeLorean planifică să lanseze o producţie limitată a noii generaţii DMC-12, sau acesta va fi un showcar produs pentru a marca aniversarea de 40 de ani a modelului legendar. Nici teaser-ul nu este prea informativ şi dezvăluie doar parţial silueta viitoarei maşini, dar şi portierele specifice de tip Gullwing. Tot aici, în partea frontală putem vedea emblema DMC.
De menţionat, că pe lângă numele original şi implicarea studioului de design italian, noul model nu prea va avea tangenţe cu maşina originală, or dacă va merge în producţia de serie, aceasta va avea loc în cadrul uzinei DeLorean Motor Company din Texas, pe când maşina originală a fost produsă în Irlanda de Nord. Compania din Texas a fost fondată abia în 1995, atunci când a achiziţionat drepturile pentru modelul respectiv şi a dispus deservirea tehnică oficială a maşinilor comercializate în SUA. Până acum DMC nu a produs maşini.
Mai multe informaţii vor fi dezvăluite în cadrul premierei noului proiect semnat de DMC şi ItalDesign. Cel mai probabil, maşina va avea un substrat tehnic absolut nou, ba nu este exclusă chiar apariţia unei motorizări 100% electrice. Dar alte zvonuri sugerează că noul DeLorean va avea un benzinar V6 de 3.5 litri sub capotă, de origine Toyota.
0
1,273
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!