Supraîncărcare? Camion plin cu fier vechi, cu anvelopele explodate în Chişinău

15 Ianuarie 2021, 12:30
Redacţia PiataAuto.md
Un camion încărcat până la refuz cu fier vechi a rămas acum puţin timp blocat cu anvelope de la remorca explodate, pe proaspăt reparata stradă Albişoara — o stradă care, deocamdată, are un asfalt perfect pe ea.
Anvelopa de pe partea stângă a explodat cu putere, aruncând o parte din jantă departe de camion. Din informaţiile existente la această oră, nu există alte automobile afectate. Dar mare întrebare pe care o ridică acest caz este dacă este sau nu camionul supraîncărcat, peste norma admisibilă?

Fiind vorba de o stradă cu carosabil ideal şi un camion care rula pe ea la viteză redusă, se exclude explozia anvelopelor din cauza imperfecţiunii asfaltului sau suprasolicitării la viteză. Sigur, mai rămâne şi posibilitatea unor anvelope atât de uzate, încât asta să fie cauza exploziei, dar e la fel de probabil ca anvelopele uzate, în tandem cu supraîncărcarea să fi provocat împreună explozia. Problema de aici ţine şi de siguranţa la trafic, dar şi de distrugerea drumurilor naţionale în acest fel, or, circulaţia camioanelor supraîncărcate pe ele e una din cauzele principale ale deteriorării grăbite ale acestora. Oare n-ar trebui acum ANTA să se autosezize şi să cântărească acest camion de pe Albişoara?

Sursa foto: Facebook / grupul GBM / Mihail Bagas
0
4,732
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!