Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla Model S se transformă într-o decapotabilă elegantă cu ajutorul italienilor de la Ares Design

21 Ianuarie 2021 - 13:45
Denis Godorozea
Tuneri şi designeri din întreaga lume concurează în idei de transformare a electromobilelor Tesla. În special sedanurile americane au ajus adesea ţinta entuziaştilor, fiind transformate în break-uri, decapotabile, ba chiar maşini de servicii funerare, dar astăzi vedem un proiect demn de o expoziţie de eleganţă, gândit de maeştrii italieni de la Ares Design.
De această dată specialiştii Ares Design din Modena au transformat o Tesla Model S într-o decapotabilă stilată cu două portiere, care arată la fel de natural precum decapotabilele originale germane din segment similar, astfel încât nici nu ai intui că iniţial maşina asta avea un plafon rigid şi patru portiere. Cu acest scop, designerii şi inginerii au alungit portierele faţă şi au mutat un pic spre posterior montanţii centrali, dar care trebuie să ofere şi acum un nivel similar de siguranţă.
În ciuda transformărilor, Tesla Model S în varianta decapotabilă creată de Ares Design poate adăposti în continuare pasageri şi pe bancheta spate, însă aceştia vor fi acum mai limitaţi în spaţiul pentru picioare, or bancheta a fost mutată, la rândul ei, un pic în faţă pentru a face loc acoperişului pliabil textil şi mecanismului, aceste elemente fiind preluate direct de la Bentley Continental GT! În consecinţă a fost modificat şi capacul portbagajului, iar pragurile şi structura de protecţie a maşinii au fost fortificate.
Proiectul este finisat cu un kit aerodinamic exterior original, realizat din fibră de carbon, dar şi îmbunătăţiri interioare, printre care scaunele faţă noi rabatabile pentru acces pe bancheta spate şi tapiseria din piele fină. Substratul tehnic general a rămas, însă, neschimbat, dar cei de la Ares Design nu au specificat ce versiune a stat la baza noului Model S Convertible.
Exemplarul din imagini a fost creat la comanda exclusivă a unui client Ares Design, dar preţul transformării nu a fost specificat. De altfel, italienii sunt gata să realizeze un proiect similar, la solicitare, dar fireşte acesta va indica un preţ destul de piperat, ţinând cont de proiectarea ce a durat circa 2 ani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter