Tesla a lansat cea mai accesibilă versiune Model Y cu autonomie de sub 400 km

11 Ianuarie 2021, 09:18
Denis Godorozea
Tesla a început anul cu o surpriză pentru dornicii de a cumpăra un crossover electric la preţ raţional — este vorba despre cea mai accesibilă motorizare pentru Model Y, numită Standard Range, anunţată în momentul debutului crossover-ului de serie. Concomitent, americanii au diversificat oferta la nivel de dotări opţionale pentru Model Y, astfel încât aceasta poate fi comandată acum şi cu 3 rânduri de scaune.
Versiunea Standard Range a fost eliminată din gamele modelelor mai mari din gamă, iar mai devreme Elon Musk anunţa că s-a răzgândit să lanseze o asemenea motorizare şi pentru Model Y or, în viziunea omului de afaceri, autonomia maximă a acesteia ar fi fost mult prea limitată. Ei bine, se pare că Musk s-a răzgândit din nou, or Model Y Standard Range devine disponibilă acum în SUA.
În noua interpretare Tesla Model Y oferă o autonomie de cel mult 244 mile, echivalentul a 393 km — mai mult decât suficient pentru un regim de exploatare urban, nu? Varianta Standard Range are un singur motor electric, ce acţionează roţile punţii spate, fiind capabil să propulseze crossover-ul de la 0 la 60 mph (97 km/h) în doar 5.3 secunde, viteza maximă fiind limitată la 217 km/h.
Noua motorizare devine cea mai accesibilă din gamă, or o asemenea Model Y va porni de la 41,990 dolari americani, fără subsidii de stat, sau cu 4 mii dolari mai mult decât costă cea mai accesibilă versiune a sedanului Model 3 şi cu 8 mii dolari mai puţin decât costă Model Y Long Range. Echiparea maşinii cu cel de-al treilea rând de scaune va costa 3,000 dolari americani, iar pe lângă cele două scaune adiţionale pasagerii vor beneficia şi de prize de încărcare pentru gadget-uri.
0
1,301
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!