Tesla va rechema 158 mii electromobile din cauza unui defect major la sistemul multimedia

14 Ianuarie 2021, 17:25
Denis Godorozea
Tesla poate fi obligată să organizeze un nou recall major pentru aproximativ 158 mii electromobile, comercializate în SUA. Chiar şi aşa, problema depistată de americani poate apărea şi pe modelele comercializate pe alte pieţe, fiind vorba despre electromobilele de top Model S şi Model X.
Compania americană poate fi obligată să recheme în service automobilele comercializate, după ce NHTSA a depistat un defect major la nivelul sistemului multimedia, care poate lăsa posesorii acestor maşini fără acces la comenzi esenţiale, ce sunt operate prin intermediul ecranului sistemului multimedia situat pe consola centrală. Potrivit oficialilor americani, ecranul pur şi simplu se deconectează în mers, fără a lăsa şanse spre reabilitare manuală imediată. În consecinţă, şoferul nu poate vedea imaginile captate de camerele de supraveghere şi, teoretic, nu poate deconecta sistemul de pilot automat, dacă acesta a fost inclus.
Problema a fost identificată de specialiştii NHTSA încă în luna noiembrie a anului trecut, oficialii Tesla fiind alertaţi imediat. Compania, însă, nu a venit cu vreo reacţie până acum. Potrivit NHTSA, până în prezent cu această problemă au avut loc peste 12,500 solicitări, dar nu se cunoaşte dacă defectul a dus la vreun accident rutier sau un deces. Conform informaţiilor preliminare, problema se răspândeşte pe electromobilele Model S, produse între 2012 şi 2018, dar şi SUV-urile Model X, produse între 2016 şi 2018.
0
1,779
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!