Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tuning din 1980: vedeţi cum arată replica lui Porsche B32 creată pe baza unui Transporter T3

15 Ianuarie 2021 - 17:26
Denis Godorozea
O piesă de artă creată pe baza monovolumului iconic Volkswagen Transporter T3 a fost scoasă în vânzare în Belgia. Este vorba despre un proiect de tuning, numit Volkswagen T3 Porsche B30, replică a faimoaselor Porsche B32 create în anii 1980 pe baza aceleiaşi generaţii a utilitarei germane. Ca şi în cazul modelului original, creaţia privată are un motor dezvoltat de maeştrii din Stuttgart!
Pentru acest proiect autorii au ales un Transporter T3 produs în 1982. Maşina clasică s-a ales cu un benzinar boxer de 3.0 litri, de origine Porsche, capabil să livreze 204 CP şi 265 Nm. Motorul a fost instalat în partea posterioară a maşinii într-un compartiment special amenajat şi se cuplează la transmisia manuală cu 5 trepte preluată şi ea de la sportivele din Stuttgart.
Fireşte, aceste modificări au fost încununate cu instalarea unui sistem de frânare mai performant, suspensii cu amortizoare Bilstein, dar şi un sistem de admisie din oţel livrat de SCART. De menţionat, că toate aceste lucrări au fost executate de tuneri încă în 1984, iar în această stare monovolumul a ajuns până în zilele noastre. Din nefericire, nu au fost specificate caracteristicile tehnice, dar amintim că originalul Porsche B32 era capabil să accelereze până la 100 km/h în circa 8.3 secunde, pe când viteza maximă variază între 185 şi 200 km/h.
Au fost realizate modificări consistente şi la nivel de design exterior, unde T3 a beneficiat de un kit mai agresiv, cu splitter frontal şi praguri laterale evazate, iar la posterior se regăseşte un sistem de evacuare din oţel, care promite şi un sunet suculent. Aspectul este completat de jantele clasice Fuchs de 16 inch.
Acum odometrul acestei creaţii indică un parcurs de 27,502 kilometri. Vânzătorul este gata să-şi ia rămas bun de la T3 Porsche B30 în schimbul sumei de 84,900 euro. Cum crezi, merită ea aceşti bani?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter