Umbra silenţioasă: Rolls-Royce a ales numele primului electromobil din istorie

18 Ianuarie 2021, 16:16
Denis Godorozea
Electrificarea mărcii Rolls-Royce va avea loc ceva mai lent, o declara chiar şeful mărcii de lux din Marea Britanie Torsten Muller-Otvos, asta pentru că la ora actuală nu există o cerere pentru un asemenea vehicul din partea clienţilor mărcii. Chiar şi aşa, se pare că lucrările la acest proiect au şi început deja, în strânsă colaborare cu BMW, iar primele detalii au fost publicate de presa britanică.
Aşadar, conform informaţiilor preliminare primul electromobil Rolls-Royce va purta denumirea Silent Shadow, sau umbra silenţioasă. Numele va sugera şi despre substratul tehnic al maşinii de lux, cu motoare electrice care nu vor produce vreun zgomot deranjant. În materie de design, însă, electromobilul britanic se va inspira mult de la conceptul spectaculos Vision Next 100, prezentat în 2016. Ei bine, varianta de serie va avea, totuşi, o siluetă mai convenţională, iar asta pentru a asigura confortul suprem pentru pasagerii de la bord.
Cât despre substratul tehnic, britanicii susţin că Rolls-Royce a ales să dezvolte primul său vehicul electric pe propria platformă, mai exact cea utilizată de Phantom, deşi în următorii ani s-ar putea opta pentru o versiune actualizată a acesteia. Electromobilul va utiliza motoare electrice livrate de BMW, care vor fi alimentate de la o baterie de circa 100 kWh. În ciuda capacităţii mari, bateria va asigura o autonomie de aproximativ 500 km — departe de record în segment, însă acest fapt se va datora greutăţii maşinii, care pe lângă un substrat tehnic mai complex şi mai greu, va menţine şi un nivel de echipare generos.
Voci apropiate companiei susţin că Rolls-Royce a pregătit deja primele prototipuri de teste pe baza limuzinei Phantom, iar primele informaţii oficiale ar urma să fie făcute publice de reprezentanţii mărcii până la sfârşitul acestui an.
0
1,147
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!