Un copac imens a căzut peste un camion Unimog în Germania. A suferit doar copacul

8 Ianuarie 2021, 17:59
Redacţia PiataAuto.md
Despre camioanele Unimog bântuie adevărate legende, că acestea ar fi absolut indestructibile, în orice condiţii la orice munci grele ar fi puse. Şi când spunem indestructibile n-avem în vedere doar fiabile, că nu se strică, ci la propriu, construite atât de tari şi rezistente, încât nu le poate distruge aproape nimic.
Nu în zadar, spre exemplu, armata elveţiană are Unimog-uri ce slujesc mai bine de jumătate de secol şi când a venit vorba de ecologie, elveţienii n-au vrut să le vândă, ci pur şi simplu i-au contractat pe cei de la Mercedes-Benz să instaleze sistem cu tratare AdBlue la acele camioane produse jumătate de secol în urmă. Multe servicii foarte specifice, cu acces dificil în zone îndepărtate, ale multor ţări folosesc şi ele de decenii la rând Unimog-uri.
Un caz produs ieri dimineaţă într-o pădure din Germania vine să confirme această legendă vie despre camioanele Unimog. Un şofer de 20 de ani şi colegul său de 44 de ani mergeau pe un drum de pădure în regiunea Simbach am Inn, la bordul Unimogului lor de serviciu, cu care trebuiau să efectueze lucrări de mententanţă în zonă. La un moment dat, un copact imens, de peste 20 de metri înălţime, a cedat sub greutatea zăpezii şi a căzut peste Unimogul lor, oprindu-se chiar în spatele cabinei. Atunci când un copac de câţiva zeci de metri cade pe un camion, de obicei asta înseamnă o avariere gravă a camionului, posibil chiar şi risc pentru viaţa celor de la bord. Însă acesta a fost un Unimog, aşa că doar bena aia acoperită a lui s-a mişcat niţel pe o parte în urma căderii, rămânând întreagă şi ea, şi cabina, şi întreaga structură a camionului.
Practic, se poate spune că a avut de suferit doar copacul, pentru că în urma accidentului serviciile de mentenanţă au venit şi l-au ciopârţit în bucăţi. Unimogul s-a scuturat niţel şi a plecat mai departe.
0
1,590
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!