(VIDEO) Autorul primului BMW X5 critică designul noului iX! Ce nu i-a plăcut în noul SUV electric bavarez?

11 Ianuarie 2021, 15:25
Denis Godorozea
BMW trăieşte acum o perioadă de tranziţie, care vine să aducă modificări majore în filosofia mărcii la nivel tehnic, dar şi estetic. Odată cu trecerea la sisteme de propulsie alternative, bavarezii au decis că aceasta ar fi o bună ocazie pentru o revoluţie concomitentă şi în materie de design. Iar noul BMW iX pare să fie apogeul acestei revoluţii.
În momentul apariţiei sale, BMW iX nu a stârnit atât de multe controverse, precum şi noua generaţie BMW Seria 4, or în acel moment comunitatea auto şi, în special, fanii mărcii pare să se fi obişnuit cu noua viziune de design bavarez. Dar iX a venit să modifice şi mai mult aspectul exterior al maşinilor cu emblema BMW din moment ce are prea puţine tangenţe nu doar cu sedanurile tradiţionale, dar şi cu SUV-urile care au evoluat într-o gamă extrem de variată în două decenii. Astfel, iX nu doar a primit o grilă inspirată de la Seria 4, dar a renunţat şi la faimoasele faruri numite "angel eyes", semnăturile posterioare în forma literei "L", silueta atletică a SUV-urilor precedente şi a lăsat pentru totdeauna în istorie renumita curbură a lui Hofmeister.
Ei bine, aceste metamorfoze au avut loc şi mai devreme, pe modele precum noile BMW Seria 3/Seria 4, Seria 7 facelift etc. însă principala critică ce răsună la adresa noului iX este pierderea identităţii, or, o zice şi Frank Stephenson, autorul primului X5, ar fi dificil să recunoşti în acest SUV un BMW, dacă nu ar avea emblemele companiei. Vă invităm să urmăriţi gândurile şi ideile designerului în clipul video de mai jos.
0
1,381
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!