(VIDEO) Camioanele KAMAZ au învins din nou la Dakar, a 18-a oară în istorie!

17 Ianuarie 2021, 22:36
Ilie Toma
Ediţia din acest an a raliului Dakar a luat sfârşit, iar camioanele KAMAZ au fost pur şi simplu invincibile de această dată. Nu doar că primul loc în categoria camioanelor a fost obţinut de către cei de la KAMAZ, dar întreg podiumul a fost ocupat de către ei, camioanele mărcii ocupând locurile 1, 2, 3 şi 7.
Este pentru a 18 oară în istoria raliului când KAMAZ îşi adjudecă victoria, performanţă care nu a mai fost atinsă de vreun alt producător, indiferent de categoria la care concureză. De asemenea, e o raritate şi ocuparea primelor trei locuri în totalitate de către un singur producător. La un moment dat, unul din camioane înainta atât de rapid şi hotărât prin deşert, încât la unul din salturi a acroşat şi un elipoter care-l urmărea pentru filmări!
Totuşi, înaintarea celor de la KAMAZ a fost în acest an net superioară faţă de mulţi alţi concurenţi, ei având mai puţine defecţiuni tehnice sau erori de pilotaj. Doar camionul cu numărul 500, cel care s-a clasat pe locul 7, a întâmpinat asemenea probleme.
Cele două camioane bieloruse MAZ, despre care v-am vorbit anterior, au avut rezultate mai slabe în acest an decât în anul precedent. Unul din camioane, cel cu numărul 505, a finalizat raliul pe locul 6, iar celălalt camion a fost nevoit să abandoneze în etapa a 6-a a raliului, după o defecţiune tehnică şi o înnoptare în deşert.
Locul 4 a fost ocupat de către cehii de la Big Shot Racing, cu un camion modificat pe bază de Iveco. Ei au fost urmaţi de o altă echipă cehă, cu un camion Praga.
Vedeţi mai jos şi câteva filmuleţe cu momentele notabile ale celor de la KAMAZ, MAZ, dar şi alţi participanţi din categoria camioanelor de la Dakar. Vom reveni cu informaţii şi despre cele mai interesante rezultate din alte categorii de vehicule ce au concurat la Dakar 2021.
0
3,341
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!