(VIDEO) Cât de bun sau rău e motorul 0.9 TCe de Renault şi Dacia în exploatare?

23 Ianuarie 2021, 13:43
Ilie Toma
O companie din Belarus, specializată în import şi distribuţie de piese de schimb, dar şi reparaţii avansate în motoare şi cutii şi tot soiul de alte componente mecanice ale automobilelor, are de câţiva ani un canal popular de YouTube, unde publică periodic video-uri foarte tehnice despre aceste componente, iar impresiile menţionate acolo sunt preţioase prin prisma faptului că ele vin din experienţa lor de exploatare şi reparaţie a acestora, nu din primele impresii ce le-ar putea lăsa un motor sau o cutie. Cuvinte spune în urma testului suprem al vieţii reale, cum ar veni, compilate din statistici şi probleme repetitive.
Un asemenea video, despre un motor foarte relevant pentru cei din Moldova sau România, a fost publicat acum o lună de către beloruşii sus menţionaţi, iar acest video vizează renumitul motor turboaspirat de 3 cilindri al grupului Renault — 0.9 TCe, cunoscut sub numele de cod H4B. De ce zicem că e relevant mai ales acest motor? Păi pentru că în regiunile noastre el s-a instalat sub capota a o mulţime de modele foarte populare — de la Dacia Logan şi Sandero, până la Renault Clio şi Captur sau chiar Nissan Micra.
Ca senzaţii de condus, nouă, celor de la PiataAuto.md, nu ne-a plăcut niciodată acest motor şi întotdeauna l-am criticat, pe toate modelele testate. În prezent el a fost deja înlocuit la grupul Renault cu un nou motor de 1.0 litri. Dar e foarte interesant să vedem cu toţii un asemenea motor 0.9 TCe, desfăcut pas cu pas, care beneficiază şi de comentariile tehnice ale unui mecanic profesionist. Aşa că te invităm să vezi video-ul de mai jos şi-ţi mai spunem că video-ul are şi subtitre în română, pe care le poţi activa din setările player-ului.
3
49,145
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!