(VIDEO) Cât de plăcut aleargă o Honda Accord din 1985 la viteză maximă pe autostradă

11 Ianuarie 2021, 14:07
Denis Godorozea
Autorul canalului TopSpeedGermany continuă aventurile sale la viteze maxime pe autostrăzile germane. De această dată vlogger-ul a decis să pună la încercare un model mai puţin obişnuit, de peste 35 ani, fiind vorba de o Honda Accord de a treia generaţie. Este capabil sedanul japonez atât de vechi să confirme caracteristicile dinamice anunţate de producător la mijlocul anilor 1980?
Cea de-a treia generaţie Honda Accord a fost lansată în 1985 şi nu s-a reţinut prea mult pe linia de producţie, fiind înlocuit în 1989. O carieră atât de scurtă, însă, nu s-a datorat unui eşec, or generaţiile imediat următoare enumerau pe linia de producţie cam tot câte 4 ani, iar cel de-al treilea sedan s-a bucurat de numeroase titluri prestigioase, fiind recunoscut drept automobilul anului în Japonia pentru doi ani consecutiv.
Accord-ul preluat de TopSpeedGermany are sub capotă benzinarul de 2.0 litri, ce dezvoltă 115 CP în versiunea destinată pieţei din Germania, Elveţia şi alte câteva ţări Europene. Motorul se cuplează la o cutie automată cu 4 trepte, iar în această configuraţie constructorul promitea o viteză maximă de 195 km/h. Nu prea poţi uimi pe cineva cu aceste caracteristici în zilele noastre şi nici nu te aştepţi măcar la performanţele declarate de uzină din moment ce au trecut mai bine de 3 decenii de când a fost produs, iar odometrul indică aproape 160 mii kilometri parcurşi. Dar vă invităm să vedeţi în clipul video de mai jos cum se simte un asemenea Accord la viteze maxime pe autobahn!
0
1,333
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!