(VIDEO) Cât de rapid, lin şi silenţios goneşte un Mercedes-Benz W123 Coupe din 1984 azi pe un autobahn german

2 Ianuarie 2021, 08:39
Ilie Toma
Nu, despre modele Mercedes-Benz din acei ani nu se zicea în zadar că sunt magnifice, excelent gândite şi asamblate. Toată această reputaţie avea un suport veridic, simţit de toţi cei care apucau să conducă şi să deţină un asemenea model.
Un video, filmat la sfârşitul lunii decembrie, voia să ne arate cât de rapid poate goni un Mercedes-Benz 280 CE din 1984 din generaţia W123, sau, dacă ar fi să fim foarte pedanţi, ar trebui să-i menţionăm numele de cod C123, atribuit caroseriei coupe. Sub capota acestei versiuni era montat un motor cu 6 cilindri în linie, de 2,746 cm cubi, care dezvolta 145 CP şi 205 Nm.
Aparent nu e mult, dar ascultă din video cum suna în anul 1984 un motor capabil de 145 CP! Şi aminteşte-ţi de un motor din zilele noastre cu o putere de 140-150 CP. Apoi, în acelaşi video de mai jos maşina a reuşit să atingă pe vitezometrul său până spre 210 km/h, chiar dacă are o vârstă demnă. Motorul său funcţionează absout ritmic şi azi, la peste 36 de ani după ce a fost produs şi n-a avut nici o problemă să facă faţă turaţiilor şi vitezei maxime. Iar alte câteva detalii de decor din acest video sunt cel puţin la fel de interesante: observă cât de silenţios e acest Mercedes-Benz din 1984 atunci când goneşte cu 200 la oră pe autostradă! Ce izolare fonică avea maşina asta deja pe atunci! Şi ce ţinută de drum lină, perfectă, are ea la asemenea viteze!
2
21,680
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!